Zakaj je kronika Policijske postaje Domžale v minulem tednu tako “bogata” ?

Kronika  Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 6. 2017 do 2. 7. 2017

26. 6. 2017 – POSKUS VLOMA V BRUNARICO IN VLOM VANJO V ZGORNJI JAVORŠICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v Zgornji Javoršici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, z neznanim predmetom, na vzvod, skozi lesena vhodna vrata, poskušal vlomiti v leseno brunarico, kar pa mu ni uspelo. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Prav tako so policisti na kraju ugotovili, da je neznani storilec, z neznanim predmetom, na vzvod, skozi lesena vhodna vrata, vlomil v brunarico v neposredni bližini zgoraj navedene brunarice in iz notranjosti odtujil kosilnico neznane znamke, modro srebrne barve. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 330 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017 – TATVINA KOSILNIC V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnic v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše v Šentvidu pri Lukovici odtujil tam parkirani kosilnici, in sicer samohodno bencinsko kosilnico znamke ALCO, rumene barve in bencinsko kosilnico neznane znamke, rumene barve. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte garaže stanovanjske hiše na Rodici odtujil tam parkirano moško kolo znamke Corratec, tipa x vert, črne barve z rdečimi črtami. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017- ZASEGI PREPOVEDANIH DROG
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku tri kršitelje katerim so zasegli manjšo količino prepovedanih drog – konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 6. 2017 – TATVINA KOSILNIC V PREVALJAH 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnic v Prevaljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška ob stanovanjski hiši v Prevaljah odtujil tam parkirani kosilnici, in sicer kosilnico Husquarna, tipa Jet 48, rdeče modre barve in kosilnico Hurricane, tipa HBM-E 46 R, rdeče barve. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2017 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog. Prav tako mu je bila zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami zasežena manjša količino prepovedane droge (konoplja). Prekrškovni organ bo zoper kršitelja uvedel ustrezen postopek.

27. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila, kateri so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani in odpeljani v UBKC.

28. 6. 2017 – DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je državljan Romunije na počivališču spal v vozilu. Neznanec mu je potrkal na okno in ga s pretvezo da ima prazno pnevmatiko zvabil iz vozila, tako da se je oddaljil od vozila, nakar pa je drugi neznanec iz vozila izvršil tatvino denarnice, v kateri je imel dokumente in denar. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

28. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA V DOMŽALAH 
Policisti Policijske Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je je trčil v peško.
Vozniku so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Peška je bila v prometni nesreči lahko telesno poškodovana.

29. 6. 2017 – VLOM V ZABOJNIKE V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v več zabojnikov v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v štiri gradbene zabojnike in iz njih odtujil večjo količino električnega orodja in materiala. Z dejanjem je neznani storilec lastnike oškodoval za približno 14.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod skozi okno v 1. nadstropju vlomil v hišo ter odtujil ploščice in bakrene žlebove. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA V MENGŠU 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču voznika osebnega vozila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani in odpeljani v UBKC.

29. 6. 2017 – TATVINA MOTORNIH ŽAG V ZALOGU PRI MORAVČAH 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini motornih žag v Zalogu pri Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil 3 motorne žage znamke Husquarna in tako lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil odklenjeno kolo z motorjem znamke Beta, tipa BS 4, rdeče barve in s tem lastnika oškodoval za približno 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017- ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, ki so jima zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA NA KOLIČEVEM 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Količevem. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola voznika osebnega vozila, kateri je bil v prometni nesreči samoudeležen in se je telesno poškodoval. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa ustrezno ukrepali.

1. 7. 2017 – VLOM V REZERVOAR Z GORIVOM IN TATVINA GORIVA V LUKOVICI 
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v rezervoar za gorivo na počivališču OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da sta državljana Romunije na počivališču Lukovica vlomila v rezervoar parkiranega tovornega avtomobila in izvršila tatvino 250 litrov nafte in s tem oškodovala oškodovanca za približno 600 EUR. Osumljenca sta bila dobljena, zoper njiju bodo policisti PP Domžale podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

2. 7. 2017 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin že dlje časa nad svojo mamo in očetom izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti sinu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja. Zoper njega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). Zaradi vsega navedenega vse občane policisti pozivajo, da namenijo zaradi varnosti večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itn).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošajo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov [email protected], na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir
komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

Vir: http://www.domzalec.si/