Zakaj Civilna iniciativa ZABORŠT Domžale?

Ker nam je dovolj, da drugi odločajo o našem življenju, našem življenskem okolju, našem zdravju, naših nepremičninah. Želijo nam vsiliti umazane dejavnosti med stanovanjsko naselje, praktično pred naš prag. Povsod se take dejavnosti ne dovoli v bivalnem okolju ali umika izven naselij, pri nas pa je ravno obratno.

Do sedaj sta bila dva predloga OPPN za naše bivalno okolje in vedno se je o zadevi začelo razpravljati šele, ko je bilo že prvo branje, ko so bili že narejeni projekti.

Nikoli nihče ni nič vprašal krajanov – prebivalcev Zaboršta.

Foto: Darinka Hace

Vemo pa, da nihče od investitorjev ne kupuje mačka v žaklju…

Zeleni pas v Zaborštu med veterino, Kopališko ulico, Ihansko cesto in Krumperško, je bil vedno predviden za stanovanjsko gradnjo.

Želijo nam vsiliti  trgovski center ( LIDL ?), tehnični pregledi, avtopralnica, prodajno servisni objekt, črpalko … v nadaljevanju pa še parkirišče – za tovorni promet …

Župan, ki si že sedaj dela reklamo na naše stroške na panojih in njegove marionete svetniki Liste Tonija Dragarja, ignorirajo krajane Zaboršta in so gladko zavrgli zahtevo krajanov (pridobljenih 140 podpisov v dveh dneh).

Civilna iniciativa ZABORŠT 

Domžale