Včeraj zvečer je v Ljubljani prišlo do napada na žensko. Moški, ki je v Slovenijo vstopil nezakonito in že več let biva v Sloveniji, je z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, ki se v UKC bori za življenje.

 

V povezavi z napadom smo že zgodaj zjutraj poslali vprašanja na policijo. Policijski inšpektor Tomaž Tomaževič nam je v povezavi z včerajšnjim napadom poslal naslednje pojasnilo:

Včeraj, 15. 11. 2022, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane.

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju R. Slovenije.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, vam drugih informacij trenutno ne moremo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Več informacij sledi.