“Za en hamburger je potrebno 15.000 litrov vode v celem procesu vzreje”

“Meso sem nehal jesti leta 1992, po obisku razstave v Avstriji Planet zemlja. Tam sem prebral oziroma so predstavili, da je za en hamburger potrebno 15.000 litrov vode v celem procesu vzreje, kar se mi je zdelo enostavno nesprejemljivo in nelogično. Tako prehranjevanje preveč uničuje okolje. Tudi živalskih produktov, kot je usnje, ne uporabljam. Vem, da bom razočaral marsikaterega vegana, toda tega ne počnem na prvem mestu zaradi živali, temveč zaradi oseb, ki jih imam rad, zaradi otrok in njihove prihodnosti. Moj življenjski slog ali kakor koli ga že imenujemo, zelo pomaga okolju.”

“O tem, da je živinoreja največji onesnaževalec, obstaja veliko raziskav. Če en obiskovalec mesni burger zamenja za rastlinskega, naredi za okolje toliko dobrega, kot če se ne bi vozil z avtomobilom pol leta in se prav toliko časa ne bi tuširal. Poskusite to pomnožiti z 12.000 obiskovalci in prišli boste do zanimivega rezultata.”

Slobodan Milunović, organizator MetalDays

Vir: Primorske novice, 19. 7. 2019, str. 13