“V ponedeljek 27.2., ob 14.30, se udeležite shoda pred ljubljansko Mestno hišo PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo! Dobrodošli!”

Povsod po svetu čuvajo svoje vire čiste pitne vode. Pri nas pa čez največje zajetje čiste pitne vode na vodovarstvenem območju, iz katerega se oskrbuje 90 odstotkov Ljubljane, gradijo kanalizacijski kanal, tako imenovani Kanal C0. Ljubljanski opozicijski mestni svetniki potrebujejo pomoč Ljubljančank in Ljubljančanov, da bodo lahko zastopali njihove interese.

Zato je danes, v ponedeljek 27. februarja ob 14.30 uri organiziran protest pred ljubljansko Mestno hišo.

V vabilu so zapisali:

Opozicijski mestni svetniki nujno potrebujemo vašo množično pomoč pred Mestnim svetom, da bomo lahko uspešno zastopali vaše interese in opravljali poslanstvo, ki ste nam ga podelili na volitvah. Preberite razloge zakaj sta shod in vaša udeležba na njem nujno potrebna: Vabljeni na protest Proti Jankovićevem nasilju, Za zdravnike in Za čisto pitno vodo (glaszaotrokeindruzine.si)

Na protestu bodo spregovorili:

dr. Tina Bregant, inž. Miloš Ljubič in Aleš Primc.

V kulturnem programu bo nastopila Zala Klopčič.

Zakaj na shod:

1. PROTI nasilju varnostnikov Zorana Jankovića nad poštenimi ljudmi, ki se zavzemajo za zdravo pitno vodo.

2. ZA dostop vseh ljudi do osebnega zdravnika v bližini doma.

3. PROTI Jankovićevemu rušenju ljubljanskega zdravstva.

4. ZA čisto pitno vodo.

5. PROTI gradnji kanalizacijskega kanala na vodovarstvenem območju, ki Ljubljani zagotavlja 90% čiste pitne vode.

Sedaj je čas, da stopimo skupaj in množično pokažemo, da Jankovićevo diktatorstvo in samovolja ne vodita nikamor in škodita ljudem. Slovenija mora biti svobodna in demokratična država!

Kar se dogaja v Ljubljani je pomembno za celo Slovenijo, saj se dogajanje v Ljubljani slej ko prej odrazi po celi državi.

NAVODILA – prinesite zastave in transparente

Shod bo potekal pred Mestno hišo v Ljubljani, naslov Mestni trg 1 (100m stran od Prešernovega trga). Začel se bo ob 14.30 uri. Protest je prijavljen v skladu z zakonom. Oblecite se čimbolj živobarvno. Če bo deževalo, pridite z dežniki, saj bo shod v vsakem vremenu. Če le imate, vzemite barvni dežnik. Prinesite zastave, izdelajte in prinesite transparente s svojimi sporočili. Bodimo aktivni udeleženci shoda. Upoštevajte navodila naših redarjev.

Na Zemlji vode pokrivajo tri četrtine njene površine in zanimivo, da prav toliko vode tvori tudi telesno maso živih organizmov, tudi človeka, kar je lahko slučaj ali pa tudi ne.

Ocenjeno je, da je 98 odstotkov vode v oceanih in morjih in ta je slana. Le 2 odstotka vse vode na planetu pa je sladke vode v jezerih, ledenikih in rekah. A potrebno je poudariti, da tudi ta ni vsa uporabna za življenje.

Ko se bomo vsi zavedali, da brez vode ni življenja in da je voda pravzaprav velik čudež, ki ga je potrebno skrbno paziti, se kanali, kakršen je Kanal C0, ne bodo dogajali.

 

Spletno uredništvo
Utrip Ljubljane