Člani Godalnega orkestra Kulturnega društva Stična so v petek, 5. 4., in v soboto, 6. 4., pod mentorstvom umetniške vodje Polone Udovič, pripravili večer štirih koncertov italijanskega skladatelja Antonia Vivaldija z naslovom Štirje letni časi. Petkovemu večeru sta prisluhnila tako župan Dušan Strnad, kot tudi podžupan Tomaž Smole.

Vivaldijevi Štirje letni časi so eno najbolj znanih in najpogosteje izvajanih glasbenih del programske glasbe vseh časov. Italijanski skladatelj je v glasbeno delo vključil violino in godalni orkester. Člani orkestra so se na koncert skrbno pripravljali že od septembra. V obeh večerih se je na odru v vlogi solistov predstavilo 11 članov orkestra.

Skozi štiri letne čase so z orkestrom muzicirali solisti: Maja Drčar, Ana Krevh, Mirjam Zvonar, Brina Dolores Omahen, Monika Mohar, Jure Malovrh, Ana Blaževič Arko, Ajda Blaževič Arko, Daniel Sami Blažič, Ela Krnc in Tina Žerovnik.

Glasbo je med posameznimi letnimi časi spremljala tudi raznovrstna poezija slovenskega pesnika Srečka Kosovela, ki jo je na svojevrsten način interpretiral Žan Pajk.

Ob zaključku petkovega večera je Anica Čuček, predsednica sveta JSKD OI Ivančna Gorica, članom podelila še Gallusova priznanja za 5-letno udejstvovanje na glasbenem področju ljubiteljske kulture ter jubilejno priznanje za 5. obletnico delovanja orkestra. Naj omenimo, da stiški godalni orkester letos deluje že šesto leto in je ena izmed nepogrešljivih zasedb na prireditvah, katerih organizator je Občina Ivančna Gorica.

Vse pohvale mladi umetniški zasedbi, ki je izvedla vrhunsko glasbeno delo!

Zapisal in fotografiral:
Gašper Stopar
Več si lahko preberete na spletni strani občine.