Družbena omrežja so danes dopoldan, kmalu po novici o smrti zaslužnega papeža Benedikta XVI.,  preplavili odzivi iz vsega sveta. Že dlje časa se je vedelo, da je Benedikt fizično šibek in da komaj govori. Kljub temu a je novica o njegovi smrti užalostila številne vernike in voditelje po vsem svetu.

Prvi papež po skoraj 600 letih, ki je odstopil s položaja, je umrl danes dopoldne v samostanu Matere Cerkve v Vatikanu. Dočakal je 95 let.

Zaslužnega papeža Benedikta XVI. bodo pokopali 5. januarja. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, so iz Vatikana sporočili, da bo pogrebno slovesnost vodil papež Frančišek. Krsta s posmrtnimi ostanki papeža od ponedeljka v Baziliki svetega Petra, kjer se bodo verniki lahko poslovili od njega.

“V četrtek, 5. januarja, ob 9.30 se bo na Trgu svetega Petra začel pogreb, ki ga bo vodil sveti oče,” je novinarjem v Vatikanu povedal tiskovni predstavnik svetega sedeža Matteo Bruni.

Papežu Benediktu XVI. se u ganljivimi zapisi poklanjajo številni politiki iz vsega sveta. Zapis, ki se dotakne vsakogar, pa je zapis na profilu papeža Benedikta XVI., ki so ga objavili danes in pravi: “Gospod zmaga na koncu .”

 

Spletno uredništvo