V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1366 klicev. Med 509 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 62 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Kranj. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 36 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 4  nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 1 rop, 1 ponarejanje denarja in 1 povzročitev telesnih poškodb.

V noči na 11. 3. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Fiat 500, rdeče barve, letnik 2021, registrskih oznak LJ 33-NFR.

V noči na 11. 3. 2023 je bil v Kopru ukraden osebni avtomobil Fiat 500, letnik 2014, zelene barve, registrskih oznak KP JE-282.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.
V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V  Kamniku  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.
V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil moško gosko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V  Šiški  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško cestno  kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V  centru  Ljubljane  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet in odtujil več predmetov. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil električno  kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
V  Trbovljah  je  neznani  storilec  vlomil  v poslovne prostore in odtujil smučarsko opremo in denar. Podjetje je oškodoval za okoli 5.000 evrov.
V Logatcu so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili industrijske  radiatorje.  Podjetje  je oškodovano za okoli 5.000 evrov.
V  okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder  so  odtujili barvne  kovine.  Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.
Na  območju  Bežigrada  je  bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili  več ročnega in električnega orodja. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 117 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 77 na območju PU Novo mesto, 37 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Maroka (18) in Nepala (13).

Spletno uredništvo