Morda se boste na začetku ali sredini meseca znašli na točki, kjer se boste počutili izgubljene. Pri tem je pomembno, da odpustite ljudem okoli sebe, na samem začetku meseca pa lahko pričakujete napete odnose. Bivši/bivša zna ponovno vstopiti v vaše življenje in vaša naloga je – ali da odnos opustite ali pa odkriti pogovor z ljubljeno osebo. Ljubezensko področje se bo na koncu meseca izboljšalo, na splošno pa boste imeli ta mesec težave pri sprejemanju odločitev in boste v precepu na sredini meseca. Spreglejte resnico ne glede na to, kakšna je. To vam bo dobro služilo v prihodnje.
Bistvenega pomena v tem mesecu je komunikacija, vendar na začetku tedna nikakor ne boste našli skupne besede z ljudmi okoli vas. Partner morda ne bo povsem odkrit do vas in zna priti do neprijetnih novic. Takrat se boste morali s to situacijo soočiti, vam pa karte svetujejo, da ste ne glede na vse odkriti do svojega partnerja. Na finančnem področju skozi mesec maj ni videti večjih sprememb, morali boste narediti korak v smeri svojih sanj, če želite temu primerne rezultate. Usmerjajte pa energijo samo v pozitivne stvari in predvsem v rešitev težav. Na tak način bo veliko težav že odpravljenih.
Ljubezen je najmočnejša sila v vesolju in na svetu, ki vam bo tudi pomagala, da se soočite s svojimi strahovi in nanje pogledate iz perspektive oči ljubezni. Na finančnem in splošnem področju vas resnično čakajo novi, obetavni začetki, ki bodo veliko stvari v vašem življenju obrnili na bolje. Na začetku meseca boste polni zagona in prav je, da ideje uresničujete. Ta mesec vas glede financ energije zelo podpirajo. V ljubezni boste tako samski kot vezani imeli malo manj sreče, saj še vedno lahko trpite za vašo do pred kratkim razdrto zvezo, a dajte življenju priložnost in v vaše ljubezensko življenje pride nekaj novega in trajnega.
Utrujeni ste od bojev in prav sedaj je čas, da si sploh na področju odnosov privoščite oddih in počitek, kajti čas je vsekakor pravi! Bolj kot boste krepili svojo vero v dobre stvari, bodo slabe stvari izgubile pomen in vi boste lahko ustvarili resničnost, ki si jo želite brez nepotrebnega naprezanja. To mora biti za vas vsekakor brezskrbni mesec v katerem vam karte svetujejo, da se izognete težavnih situacijam že vnaprej. Odpustite vsem, ki so vam prizadeli, kajti to vas sedaj najbolj ovira na ljubezenskem življenju, ampak dokaj kmalu se to popravi in pred seboj boste imeli realno sliko, ki vam bo olajšala situacijo.
Odločitev za katero pot se opredeliti v začetku meseca bo morda težka, zato je še toliko bolj pomembno, da ste neodvisni ali pa to v tem mesecu vsaj pridobite ali utrdite. Denar vam je zelo naklonjen, kajti uživali boste lahko v sadovih svojega truda in dela. Predvsem pa bodite pozorni na to, kaj vam življenje prinaša – kajti izpolnjuje vaše želje, a morda ne ravno v tej obliki, kakor ste si zamislili. Na ljubezenskem področju boste zagotovo rešili težave in znašli se boste v položaju, kjer že z vero v dobro kot samo lahko premaknete gore. Predvsem pa opustite občutke krivde, da se vaše ljubezensko življenje še bolj razcveti.
Dogodki se bodo že v prvi polovici meseca razvijali v vašo korist in lahko pričakujete “srečna naključja”. Bodite pa tudi pozorni na to, kar se med teboj dogaja. Samski boste v ljubezni bolj uspešni kakor vezani, ker pri slednjih se v kartah ne kaže naklonjenosti s strani druge osebe zato si boste morali v drugi polovici meseca vzeti čas in premisliti svoje odločitve. Vsi, ki ste pa že starši, pa namenite nekaj časa svojemu otroku ne glede na starost, saj je čas, ki ga preživita skupaj zelo dragocen! V kolikor pa boste v mesecu Maju imeli kakšno obravnavo na sodišču ali poskušali rešiti že obstoječe konflikte potem lahko pričakujete dober in harmoničen izid.
Ne prizadevajte si za vsako ceno najti ljubezni in ne hitite v neprave zveze. Na ljubezenskem področju lahko tako samski kot vezani pričakujete, da se vaši upi ne bodo tokrat izšli, kajti usmeriti se mora na področje svojega počutja in denarja ter posla – pri katerem boste pa z izjemo ta mesec lahko dosegali velike uspehe! Zaradi spremembe same se najverjetneje ne boste počutili ravno najbolj dobro, a ko bo to za vami, boste že vedeli, katero lekcijo osvajate in jo morate osvojiti. Zavedajte se, da se vse zgodi z namenom in da smo vsi iskra, ki se je prišla preizkusit na zemeljsko raven, da osebnostno raste on vseh vzponih in padcih.
Na začetku meseca lahko doživite neko razočaranje, ampak vseeno bo še ostalo dovolj možnosti, da popravite nastalo situacijo. To se zna dogajati na področju prijateljstva, kjer se zna kakšno prijateljstvo tudi prekiniti. Sredina meseca je energijsko obarvana z nekaj pomembnimi odločitvami, ki jih morate sprejeti, predvsem pa boste iskali pravičnost v odnosih in se od partnerja tudi za nekaj časa umaknili. Konflikti bodo najverjetneje nastopili na službenem področju. V ljubezni boste imeli za rešiti kar nekaj vzorcev, ki izvirajo še iz otroštva, s partnerjem pa tako potrebujeta preživeti nekaj časa zase, stran od drugih. Naj bo vaša mesečna afirmacija, da vas sleherna morebitna ovira vodi v pravo smer glede na trenutne okoliščine.
Nove ideje, ki se bodo pojavile v prvi polovici meseca, je vredno uresničiti, vaša naloga v tem mesecu pa je, da se soočite s posledicami svojih dejanj in najdete ravnovesje. Tudi Strelci boste občutili potrebo po miru in tišini, da boste lažje slišali glas ljubezni znotraj vas samih. Na ljubezenskem področju bo precej pestro – tako za vezane kot za samske, kajti tisti, ki ste v vezi boste občutili veliko zadovoljstva, ki vam ga bo nudil partner, samski pa boste stopili na popotovanje v ljubezni pri iskanju prave osebe za vas. Pozitivno razmišljanje in vizualizacije vam bodo pomagale, da se z vašim dušnim partnerjem srečata.
Zaupate dovolj sami sebi in drugim? To vprašanje si boste vedno vnovič v mesecu maju največ postavljali. Še posebej se veže na čustveno področje, kjer se boste morali soočali s težko situacijo in prav v zaupanju je ključ, da ima vse svoj smisel in namen. S počutjem boste tako rekoč na vrhuncu, navdih bo prihajal z večih strani in vi ga boste morali izraziti v praksi. Pri vseh teh stvareh pa si zapomnite, da kamor usmerjate energijo – tisto se bo uresničilo, saj vaše misli ustvarjajo vašo realnost. Odpočijte si od preveč dela, da ponovno pridete k svojim močem, poskrbite zase in poiščite pogovor pri osebi, ki ji zaupate.
Vse premalo poslušate svoj notranji glas, ki vas svari pred nevarnostmi in neprijetnimi stvarmi na vaši poti. Nekateri izmed vas ste se tudi ujeli v nezdrave odnose, katere morate sedaj postaviti na svoje mesto in v tem mesecu postaviti meje ljudem, ki od vas zahtevajo vaš čas in energijo. Na finančnem področju vam bo dobro šlo, vendar se varujte zapravljivosti in večjih denarnih podvigov – vlaganj, kajti lahko se zgodi, da se ne bi dobro izšli. Predvsem se ta mesec trudite, da se spravite iz komfortne cone in prevzamete poln nadzor nad svojim življenjem. Predajte vse vaše strahove in skrbi energiji ljubezni.
Vaše zunanje izkušnje so odraz kaosa, ki ga morebiti nosite v sebi. Spremenite način mišljenja in doživljanja stvari in počasi se bo tudi spremenil vaš svet. Tistim, ki se želite v mesecu maju poročiti ali zaročiti, karte obetajo zelo dobro. Na finančnem področju si lahko obetate pomoč svojih bližnjih, velikemu številu izmed vas pa se bo v mesecu maju gmotno stanje znatno izboljšalo. Preživite nekaj časa v naravi, počnite, kar imate radi. Odkrito se boste morali soočiti s problemom, na katerega nazadnje ne najdete rešitve in bežanje od vaših težav vsekakor ni najboljša dolgoročna investicija!