Tedenska črna kronika Policijske postaje Kamnik

18. 9. 2017
VANDALIZEM NA MALEM GRADU
Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o vandalizmu na Malem gradu.

Mali grad

Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec z barvnim sprejem na steno malega gradu napisal grafit. Materialna škoda ni nastala, policisti pa o storilcu kršitve Zakona o javnem redu in miru še poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
Na Livarski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani voznik pri manevriranju na parkirišču trčil v parkiran avto in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku parkiranega avtomobila nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelja izsledili in mu izdali globo za prekršek.

19. 9. 2017
PES POMORIL RACE
Policisti so bili poslani v Godič, kjer je pes pomoril sosedove race. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je z ograde oskrbnice ušel pes in pomoril šest sosedovih rac. Na kraju so policisti zbrali obvestila in bodo nadaljnje ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI PRI QLANDIJI
Policisti so bili poslani pred Qlandijo, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila enosmerne ceste trčila v osebni avtomobil, ki ga je v tem času pravilno peljala druga voznica. Nastala je materialna škoda za cca. 1000 evrov. Obe voznici sta se pri tem lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico izdan plačilni nalog. Na kraju je prišlo tudi to izlitja tekočin vozil, zato je bilo na kraj poklicano tudi Komunalno podjetje Kamnik, katero je poskrbelo za čiščenje vozišča.

20. 9.2017
VLOM V KLET IN KRAJA KOLESA
Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da ji je bilo vlomljeno v kletni prostor in odtujeno oz. ukradeno kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec s silo telesa odprl vrata kleti na omenjenem naslovu, nato iz nje odtujil (beri = ukradel) moško cestno kolo. S tem dejanjem je lastnica kolesa oškodovana za cca 3.000 evrov.
Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK BREZ VELJANEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so v cestnem prometu ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadaljnje je bilo pri preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo. Policisti bodo na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

21. 9.2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Na Policijski postaji Kamnik je kolesarka prijavila prometno nesrečo v Komendi. Opravljen je bi postopek, v katerem je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v kolesarko. Kolesarka je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Zdravniško pomoč je sama iskala naknadno. Povzročitelju so policisti izdali globo za prekršek.

22.9.2017
METANJE JAJC V HIŠO
Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan iz okolice Kamnika in prijavil, da mu soseda v hišo meče jajca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijavitelju dejansko soseda v fasado stanovanjske hiše vrgla jajce. Materialna škoda ni nastala. Na kraju so policisti z obema opravili razgovor in kršiteljici izdali plačilni nalog.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA LOKALA
Policisti so bili napoteni v enega izmed kamniških lokalov, v katerem naj bi bila glasna glasba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dejansko lokal odprt po obratovalnem času. Glasna glasba ni bila zaznana. Policisti bodo glede prekoračitve obratovalnega časa na tržni inšpektorat podali poročilo.

23. 9. 2017
VLOM V KIOSK
Neznani storilec je v Kamniku ponoči na vzvod vlomil skozi vhod kioska in iz notranjosti -po oceni prijaviteljice- odtujil (beri = ukradel) približno 150-200 paketov cigaret, različnih znamk. Materialna škoda znaša okoli 7.500 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU
Policisti so mladoletnemu fantu zasegli dva plastična mlinčka z delci zeleno-rjave posušene snovi rastlinskega izvora in samozapiralna vrečka z neznano zeleno-rjavo snovjo rastlinskega izvora. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, bo zoper mladoletnega občana sledil obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

24. 9. 2017
PROMETNA NESREČA V VELIKI LAŠNI
Policisti so bili napoteni v Veliko Lašno, kjer se je zgodila prometna nesreča.

Velika Lašna

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil svoje vozilo in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča in se prevrnil na levi bok. Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 3500 €. Povzročitelju je bila izdana globa za prekršek.

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje