V Trzinu je traktor vozil brez vozniškega dovoljenja, neznani storilec pa je v trgovini v Trzinu ukradel tudi večjo količino čokolade

Črna kronika Policijske postaje Domžale

26. 11. 2018
TATVINA V TRGOVINI V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Trzinu odtujil večjo količino čokolad. Z opisanim je neznani storilec trgovino oškodoval za okoli 220 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 11. 2018
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz notranjosti tovornega vozila tujega državljana, med tem ko je le-ta spal v tovornem vozilu, mu je odtujil mobilni telefon in gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tujega državljana oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči II. kategorije udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji kolesarja, ki so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodoval kolesar, ki je naknadno sam iskal zdravniško pomoč.

DRZNA TATVINA TORBICE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini torbice z vsebino iz parkiranega osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču zamotil oškodovanko, drugi neznani storilec pa ji je v tem času iz odklenjenega, parkiranega, osebnega avtomobila odtujil torbico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 11. 2018
ZASEG TRAKTORJA V TRZINU

Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika traktorja, za katerega so v postopku ugotovili, da ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bil traktor vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, ki so jima zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

29. 11. 2018
VLOM V GOSTINSKI LOKAL IN PRIDRŽANJE OSEB

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s primernim orodjem na vzvod odprli dvokrilna balkonska vrata gostinskega lokala in tako prišli v notranjost, iz katere so odtujili kaseto z menjalnim denarjem. Z opisanim so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 300 EUR. V so policisti v Kandršah imeli v postopku tri osebe, ki so jim v postopku zasegli predmete, ki izvirajo iz opisanega kaznivega dejanja in njihov osebni avtomobil. Prav tako pa so osebam policisti na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njih odredili pridržanje. Po pridobljeni odredbi je bila opravljena hišna preiskava zaseženega osebnega avtomobila, po kateri je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Pridržani so bili nato 30. 11. 2018 skupaj s kazensko ovadbo privedeni v postopek k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča. v Ljubljani, ki pa je po postopku pridržane izpustila.

VLOM V TOVORNO VOZILO NA BENCINSKEM SERVISU PETROL V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na bencinskem servisu Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v tam parkirano tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil mobilni telefon, denar in dokumente. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU

Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Prav tako pa so policistu vozniku zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 11. 2018
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V TRGOVINI V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v trgovini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, iz prodajnega pulta v trgovini, izvršil tatvino tam odloženega mobilnega telefona. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 12. 2018
TATVINA V TRGOVINI V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci v trgovini odtujili igrače. Z opisanim dejanjem so neznani storilci podjetje oškodovali za 304,85 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nezavarovanega, asfaltiranega, parkirišča v Domžalah odtujil tam parkiran, zaklenjen, osebni avtomobil VW, Golf, Variant 1.9, sive barve, letnik 2006. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje, ki ga je lastnik osebnega avtomobila oškodoval za okoli 1.900 EUR. Naknadno je bil osebni avtomobil najden na parkirišču v Domžalah. Po opravljenem ogledu vozila, so policisti vozilo vrnili lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 12. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V SREDNJIH JARŠAH

Policisti PP Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ki ga mu bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Domžale