V soboto, 17.septembra bo potekal največji katoliški festival za mlade – Stična mladih. Srečanje se bo pričelo z zbiranjem ob 9.30 in sklenilo z večernim programom ob 21. uri.

 

Geslo letošnje 41. Stične mladih je Izberi vihar, ki so ga snovalci festivala izbrali na podlagi izkušenj in spoznanj na področju dela z mladimi v zadnjih dveh letih. Razmere so nas zavile v vato in ustvarili smo si lasten položaj udobja, ki nam ne pomaga rasti. Zato želijo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, rast, življenje!

NE VEŠ KAJ JE STIČNA MLADIH?

Stična mladih je enodnevni festival, ki slovenskim mladim skozi različne aktivnosti ponuja izkušnjo Boga. Poslanstvo Stične mladih je »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«. Stično mladih ustvarjamo mladi. Pod okriljem Katoliške mladine pri organizaciji Stične mladih vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki skozi leto zavzeto in premišljeno snujemo dogodek. Letošnje geslo Stične mladih je “Izberi vihar.”

Na festivalu bodo tako kot vsako leto skupaj obhajali sveto mašo, ki jo bo vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice in športni turnir. Tekom dneva bo priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje. Za vse udeležence bo na voljo topla večerja, po večerji pa bo potekal večerni koncert s Stična bendom. Časovnica programa je dostopna na spletni strani Sticna.net.