Anže Logar, ki se je odločil za samostojno in nestrankarsko kandidaturo, bi po zadnji javnomnenjski raziskavi Voxpopuli, ki jo je za časnika Dnevnik in Večer opravila Ninamedia, v prvem kot tudi v drugem krogu predsedniških volitev prejel največ glasov. Logarju sledi Nataša Pirc Musar.

Tako Logarju kot Pirc Musarjevi je volilna podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem zrasla, a je potrebno dodati, da anketa še ne vključuje Milana Brgleza, saj so začeli z anketiranjem, ko Brglez še ni potrdil svoje kandidature.

Prvič pa je prišlo do preobrata tudi v drugem krogu, kjer ankete kažejo, da bi Logar prejel več glasov Pirc Musarjeva. Kako bo karte premešal Brglez, bomo videli prav kmalu. Vsi ostali znani predsedniški kandidati se kot kaže, zaenkrat ne bodo imeli vidnejše vloge v predsedniški bitki.

Minuli petek je največja opozicijska stranka SDS na seji sveta tudi soglasno izrekla podporo Anžetu Logarju pri njegovi kandidaturi za predsednika republike.

Poslanec Anže Logar je napovedal, da bo v sredo, dan pred uradnim začetkom kampanje, v družbi prvopodpisane Romane Jordan na Državno volilno komisijo (DVK) vložil kandidaturo za predsednika republike. V samo treh dneh zbiranja podpisov je bilo zbranih več kot 12.500 podpisov.

Logar, ki pravi, da ga odziv pozitivno presenetil, bo kandidaturo na DVK vložil kot neodvisni kandidat s pet tisoč podpisi podpore.  “V kampanji za predsednika bom nagovarjal prav vsakega izmed vas in vam predstavil, zakaj je SODELUJMO #ZAprihodnost tista formula, ki bo Sloveniji v naslednjih petih letih prinesla boljšo, bolj sproščeno in uspešnejšo prihodnost,” je poudaril.

Vse kaže, da bo predsedniška bitka dolga in zanimiva. Ankete Ninamedie kažejo,  da v zadnjih treh mesecih priljubljenost in podpora Anžetu Logarju raste, Nataši Pirc Musar pa je začela upadati.

 

Spletno uredništvo