V Lyonu migrant z nožem nad čakajoče na avtobusni postaji?

Fotografija je zgolj simbolična (vir: metkovic-news.com)
Na obrobju Lyona, tretjega največjega mesta Francije, je ilegalni migrant, ki čaka na azil, z nožem in večjimi vilicami za žar napadel skupino ljudi, ki je stala na avtobusni postaji.

Umrl je mlajši moški, več je ranjenih. Storilca, 33-letnega Afganistanca, so takoj po napadu ujeli.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Moški, oborožen z nožem in večjimi vilicami za žar, je nenadoma napadel ljudi, ki so čakali na avtobusni postaji v kraju Villeurbanne. V napadu je bil ubit 19-letni fant, za življenja treh ranjenih se zdravniki še borijo, peterica pa je dobila lažje poškodbe.

Moškega je zabodel v glavo skozi uho. Ženska je umirala na tleh in skočila sem, da jo zaščitim, da je ne bi še enkrat zabodel. Zaprli so vrata avtobusa in zakričala sem, naj jih odprejo. Ko so jih, sem jo zvlekla na avtobus, ki je nato odpeljal. Videli smo, da je moški izkrvavel na tleh. Povsod je bila kri,” je dogajanje opisala očividka. Napadalec je poskušal po krvavem dejanju pobegniti proti bližnji postaji podzemne železnice, vendar so ga mimoidoči s pomočjo varnostnikov obvladali in pridržali. Za zdaj je migrant osumljen umora in večkratnega poskusa umora.

Vir: RTV SLO

G. M.