V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.629 klicev. Med 613 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru, ter 110 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 2 voznika.

Ob 6.01 sta na soški cesti v Solkanu, občina Nova Gorica, v bližini HE Solkan trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so urejali cestišče do prihoda policistov na kraj nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.46 sta na Cesti Goriške fronte v naselju Volčja Draga, občina Šempeter–Vrtojba, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in usmerjali promet do prihoda policistov. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 11.17 je na primorski avtocesti pred izvozom Logatec v smeri Kopra tovorno vozilo s priklopnikom izgubilo nadzor nad vozilom, zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo čez vozni in odstavni pas. Iz vozila je iztekalo gorivo in hidravlično olje. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Logatec so zavarovali kraj dogodka, prečrpali gorivo in hidravlično olje iz rezervoarjev, posuli iztekle tekočine z vpojnim sredstvom, izklopili akumulator na vozilu, počistili cestišče in nudili pomoč policiji in DARS-u.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 groženj, 4 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 3 nasilja v družini, 2 ropa, 2 ponarejanji denarja, 1 drzno tatvino, ter 1 poskus uboja.

V noči na 9. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio, srebrne barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 11-LTK.

V noči na 10. 5. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane, sive barve, letnik 2017, registrskih številk LJ 08-LKI.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 126 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 118 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper in 3 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (27), Maroka (21) in Pakistana (21).

Spletno uredništvo