Organizatorji Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine so si kljub slabi vremenski napovedi prizadevali, da bi začrtan program izpeljali v celoti.
Foto: Primož Hieng
Žal pa je vremenska napoved v času tradicionalne nedeljske povorke tako slaba, da so morali ta svečani sprevod odpovedati.
Foto: Primož Hieng
Takšno – za organizatorja neljubo odločitev – so morali sprejeti kljub celoletnim pripravam na ta velik in pomemben dogodek.

Za ta skrajni ukrep so se odločili zaradi prevelikega tveganja, saj obiskovalcem, nastopajočim in udeležencem povorke ne morejo zagotoviti minimalnih standardov za izvedbo kvalitetne prireditve.

Foto: Primož Hieng

Dež lahko trajno poškoduje obutev in oblačila udeležencev v povorki, spolzka tla pa so nevarna za konjsko vprego.

Foto: Primož Hieng

Ocenili so, da bodo tako najbolje zavarovali našo dediščino, ki ji je ta festival posvečen.

Foto: Primož Hieng

Odpovedujejo tudi celotni program na glavnem odru. V programu ostaja nastop priljubljenega Ribiča Pepeta, ki so ga prestavili v Dom kulture Kamnik, ki bo v nedeljo, 8. sepetmbra ob 11. uri kot je bilo predvideno. Vstopnine ni.

V programu ostaja tudi strokovna delavnica Si znaš izdelati zavijačo?  v Domu kulture Kamnik. Odprte ostajajo tudi razstave Skok čez mejo v Samostanu Mekinje in Galeriji nad Kavarno Veronika, Zlato in belo v Galeriji Dika ter Utrinki slovenske krajine v Domu kulture Kamnik. Vstop na razstave je brezplačen.

Za več informacij:
Samo Trtnik
Odnosi z javnostmi
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]