Danes zvečer so iz Buckinghamske palače sporočili, da je po več kot 70 letih vladanja umrla kraljica Elizabeta II..

Britanska kraljica Elizabeta II. je danes, po več kot 70 letih vladanja, umrla. Popoldan so iz Buckinghamske palače sporočili najprej sporočili, da je kraljica pod so se bali za njeno zdravje in ji tudi predpisali počitek. Danes proti večeru, pri 96 letih,  pa so sporočili, da je umrla na dvorcu Balmoral na Škotskem in v zadnjih trenutkih njenega življena je bilo ob njej tudi več članov kraljeve družine.

Danes zjutraj so zdravniki izrazili zaskrbljenost nad zdravjem njene visokosti in ji svetovali počitek. Kmalu po tej novici so k njej odhiteli družinski člani. Prvi je k njej prispel njen sin in prestolonaslednik princ Charles. Kmalu zatem tudi ostali trije otroci, torej princesa Anna, princ Andrew in princ Edward, prišel pa je tudi kraljičin vnuk in Charlesov najstarejši sin, princ William.

Pred palačo se je zbralo ogromno ljudi, ki so čakali novice o kraljičinem zdravju. Prav tako so mnogi voditelji izrazili poklone, želje in skrbi. A žal se le te niso uresničile, saj je njena visokost, kraljica Elizabeta II. zvečer za vedno mirno zaspala.

Jutri jo bodo prepeljali v London.