11. 3. 2019

Poskus vloma v tovorno vozilo 

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo, in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom poškodoval ključavnico na levih vratih vozila in poskušal vlomiti v tovorno vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V Šmartnem jo je ugriznil pes 

Na policijsko postajo se je zglasila občanka iz Šmartnega in povedala, da je odšla po otroka v šolo, ko sta do nje z dvorišča stanovanjske hiše pritekla dva psa, sicer manjše rasti. Eden od psov je prijaviteljico ugriznil v predel desnega golena. Zdravniško pomoč je iskala sama. Sledi zbiranje obvestil in zoper lastnika psa sledi plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

12. 3. 2019

Ponarejena listina

Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil kaznivo dejanje ponarejanje listin, in sicer je neznani storilec ponaredil podpis občana na pogodbi podjetja A1. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Razbito steklo

Na Viru pri Domžalah smo obravnavali poškodovanje stekla na oknu stanovanjske hiše, ki ga je poškodoval neznani storilec in povzročil materialno škodo.

13. 3. 2019

Denar pozabila v reži avtomata

Sprejeli smo prijavo tatvine denarja na bankomatu, in sicer je prijaviteljica na bankomatu pri trgovini Tuš opravila dvig, ki ga je pozabila v reži bankomata. Ko se je po nekaj minutah vrnila, denarja ni bilo več. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča v Kamniški Bistrici

V Kamniški Bistrici je prišlo do prometne nesreče zaradi vožnje preblizu desnega roba voznice avtomobila, ki je trčila v oznako kilometer kamna. Izdan ji je bil plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

14. 3.2019

Tatvina v Mercatorju

V trgovini Mercator v Kamniku je občanka pri nakupu prehrambnih izdelkov odtujila bombonjero, kar je opazil varnostnik in jo do prihoda policistov zadržal. Storilka je nato bombonjero plačala. Sledi obveščanje okrožnega državnega tožilstva.

Ukradla dve električni prsni črpalki

V trgovini Pikapolonica v Kamniku smo obravnavali tatvino, kjer sta dva neznanca odtujila dve električni prsni črpalki v vrednosti 279,80 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Tatvina dnevnega izkupička  

Lastnik gostinskega lokala v Kamniku se je zglasil na policijsko postajo in prijavil tatvino dnevnega izkupička. Policisti so preko posnetkov video nadzornih kamer ugotovili, da je zaposlena našla ključ trezorja, kjer hranijo dnevni izkupiček in vzela kuverto z denarjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

16. 3. 2019

Prerezal električni kabel

V Lazah v Tuhinju smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, in sicer je neznani storilec z neznanim orodjem prerezal kabel električne energije. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Tatvina ohišij obešank

V podjetju Titan so trije neznanci preskočili ograjo podjetja in iz odklenjene proizvodnje odtujili 800 ohišij obešank iz medenine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

17. 3. 2019

Motorist izgubil oblast nad motornim kolesom

V Mekinjah je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista, ki je brez ustrezne čelade vozil neregistrirano motorno kolo. Motorist je v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču in se udaril v glavo in bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco Ljubljana. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep glede kršitev.


Poleg zgoraj omenjenih novic vas seznanjamo tudi, da smo kamniški policisti raziskali šest (6) primerov vloma v gostinske objekte, ki so bili izvedeni letos na začetku meseca januarja na območju Kamnika in Šmarce. Storilca smo ugotovili na podlagi zbranih obvestil, pridobljenih video posnetkov in z uspešno zavarovanimi sledovi, ki so jih na kraju kaznivih dejanj odkrili policisti. Zoper osumljenca, ki je že v priporu, smo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo. 

Vir: Policijska postaja Kamnik