Namizni tenis je eden najbolj množičnih rekreativnih športov na svetu, na profesionalni ravni pa je to najhitrejša igra z žogo.

Vrhunski igralci morajo pravočasno in precej vnaprej predvideti, kam bo nasprotnik vrnil žogico, drugače je točka že vnaprej izgubljena. Zaradi velike atraktivnosti in zvrhano mero potrebnega poznavanja udarcev, je pomembna tudi taktika ter sam »material« (gumijaste obloge na loparju – nekatere so hitrejše, druge počasnejše in igralcinjih izbirajo gelde na njihov slog igranja).

Na srečo pa je na rekreativni ravni igranje namiznega tenisa mnogokrat povezano z družabnostjo, dobro voljo in veseljem in kot takšno res primerno za druženje mladih. Zato mengeško društvo AIA 28. januarja 2018 s pričetkom ob 15. uri v Mladinskem centru Mengeš organizira turnir v namiznem tenisu za mlade. Kakšno posebno predhodno znanje namiznega tenisa ni potrebno, pričakuje pa se, da bodo udeleženci s seboj prinesli zvrhan koš dobre volje.

Poleg sproščenega in prijetnega vzdušja ter medsebojnega spoznavanja v namiznoteniški igri in po njej, bodo za najboljše pripravljene tudi super nagrade.

Zaradi ustreznejše priprave tekmovanja naj se udeleženci čimprej predhodno prijavijo (GSM: 070 732-070, e-mail: [email protected] ali pa osebno v Mladinskem centru Mengeš, ki ima sedež na Slovenska cesta 28).

J.S.