Tulipani nas vabijo na sprehod po parku

30-razstava-tulipanov-foto Mateja Račevski-Arboretum Volčji Potok

Tulipani v arboretumu že cvetijo, letošnja hladna muhasta pomlad jim je zelo všeč.

 

Kot veste imajo tulipani v arboretumu posebno mesto, so pomladni magnet znova in znova. Njihovo lepoto so v Volčjem potoku prvič postavili na cvetlični piedestal pred 30 leti. Nekaj tulipanov manekenov na tej prireditvi vztraja vsa leta, to so sorte ‘Apeldoorn’, ‘Golden Apeldoorn’, ‘Queen of Night’, ‘Aladin’ in ‘Arma’, še več pa je takih, ki so očarali in pritegnili poglede, potem pa se skrili očem številnih občudovalcev.

30-razstava-tulipanov-foto Mateja Račevski-Arboretum Volčji Potok

 

Kaj vse ponuja 30. razstava tulipanov?

Kot radi rečemo, se prava pomlad začne s tulipani. Sijoči cvetovi mavričnih barv in različnih oblik so nekaj, kar očara in vedno znova pritegne. V pomladi raznolikost tulipanov nima para.

30-razstava-tulipanov-foto Mateja Račevski-Arboretum Volčji Potok

Kako različni so, boste spoznali na sprehodu mimo 350 različnih sort, ki so označene ob programski poti. Spet druge bodo očarale velike grede, ki spominjajo na polja tulipanov z nizozemskih razglednic. Tulipane bo letos gotovo moč občudovati tudi še v začetku maja, saj je del posajenih v Zgornjem angleškem parku v objemu gozda, ki jih s senco in hladom varuje pred prezgodnjim cvetenjem. Na ostalih gredah po parku so tulipani v družbi trajnic in cvetočih sezonskih cvetlic. Seveda pa ne smemo prezreti narcis, ki letos kar cvetijo in cvetijo, tudi njim je hlad po godu.

Poljane narcis obiskovalca spremljajo skorajda povsod.

 

V Arboretumu vabijo vse tudi na ogled razstave Pomladni travnik pod platneno streho pri pristavi in razstavo Cvetoče ananasovke in orhideje v rastlinjaku.

Letos si pomladno doživetje obiskovalci lahko ogledamo, lani je bilo to dano samo domačinom, zato nas Arboretum vljudn vabi na sprehod po parku! 

Arboretum se razprostira na 85 ha, sprehajanje je dovoljeno tudi po travnih površinah, tako da je dovolj prostora tudi za koronsko varen sprehod.

30-razstava-tulipanov-foto Mateja Račevski-Arboretum Volčji Potok

Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure. Parkirišče je brezplačno in urejeno v bližini vhoda. Morebitni gneči pri nakupu vstopnic se lahko gostje izognejo z nakupom prek spleta. Po priporočilih NIJZ na sprehodu ob zagotavljanju varne razdalje ni potrebno nositi maske. Potrebna je le ob vstopu oziroma ob nakupu vstopnice, ob ogledu razstav v rastlinjakih in ob uporabi stranišč.