Občina Logatec in Telekom Slovenije sta se odločila, da v sodelovanju začneta gradnjo optičnega omrežja, ki bo prebivalcem omogočilo večje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. Zaključek izgradnje celotnega novega optičnega omrežja na predvidenem območju naj bi zaključili do konca leta 2018.

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov. Optična povezava je manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udar strele.

Dela se bodo predvidoma začela v mesecu avgustu 2017, in sicer najprej na območju Kalc, nato pa se bodo postopoma nadaljevala v naseljih Gornji Logatec, Logatec, Blekova vas in Martinj hrib, kjer pred dvema letoma naredili tudi sanitarno kanalizacijo (Spet bodo tam razkopavali!).

Občanom logaške občine bo tako dana možnost priklopa na optično omrežje, ki bo zagotavljala kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

V Telekomu Slovenije priporočajo, da naj se krajani za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom.

J. S.