“To ni zgodba o uspehu čez noč”

To ni zgodba o uspehu čez noč. To ni zgodba za film o podjetniku, ki se je iz garaže prebil na trgovske police največje trgovske verige v državi. Ker je garaža še vedno naš dom.

To ni zgodba o sanjah, ki so se uresničile, o pretkanem poslovnem načrtu, v katerega nihče ni verjel. Ker ni takšnega načrta. Pred tremi leti, ko je padla Beer Bulli ideja, pa je bila ta preveč fantazijska celo za najbolj drzne sanje.

To ni zgodba za lajkat, o norih zaslužkih, ne verjemite vsega, kar vidite, verjetno je razlog, da se naokoli vozim z 18 let starim avtomobilom.

To je zgodba o trmi, svoji poti, odrekanju, kreganju, drugačnosti, živčnih vojnah, napačnih potezah, zanemarjanju bližnjih, neprespanih nočeh, trkanjih na zaprta vrata.

To je zgodba, ki je vse prevečkrat drugačna, kot izgleda na prvi pogled. Ni vse objavljeno na Facebooku, Instagramu, Twitterju, YouTubu. To ni scenarij iz Hollywooda, ta scenarij piše življenje, ki ima svoja neusmiljena pravila za dramo.

To je zgodba, ki jo pomagajo pisati ljudje. Premnogi so vpeteni vanjo. Nekateri z rokami, nasveti, odpiranjem vrat, dobro mislijo, s finančno podporo, domači tudi s potrpežjivostjo in sprejemanjem.

In to v košari je za vse vas. Da si odprete, natočite in uživate. Da si privoščite teh nekaj minut dneva le zase. Pivo vaših težav ne bo rešilo, boste pa vsaj za nekaj trenutkov pozabili nanje. Čin.

Matej Špehar, FB