Slovenski zvoki so 10. februarja 2019, na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji, skupaj s Timijem Zajcem posneli “navdihujoč navijaški” videospot. 

“Planiška polka” se bo zagotovo odlično usedla v srca poslušalcev, predvsem pa v srca številnih Timijevih navijačic in navijačev …

Do sodelovanja je prišlo z razlogom, saj je Boštjan Zajc, Timijev oče,  že dolgoletni član – baritonist ansambla Slovenski zvoki.

Timi je sicer končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na “frajtonarici”. Ko pride Timi s tekme domov, večkrat vzame v roke harmoniko in z užitkom igra svoje najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je sicer glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo ali doma ali v družbi prijateljev. 

Slovenski zvoki, kjer igra tudi Timijev oče, v ožjem domačem krogu večkrat skupaj s Timijem zaigrajo. Pravijo, da se tudi na YouTube se najde kakšen posnetek.

Tudi v uredništvu vašega najljubšega portala stiskamo pesti za našega slovenskega orla, pa naj bo ta s smučmi ali s harmoniko. Srečno, Timi!

B. O.