Tehnika kozarca vode

Veliko znanstvenikov in umetnikov je našlo odgovore na težave, ki so jih mučile čez dan, prav v sanjah.

Zakaj ne bi poskusili še mi? Mentalna dinamika nam ponuja naslednjo tehniko kozarca vode za reševanje problema oziroma iskanje odgovora na vprašanje, ki nas zanima:

Preden gremo zvečer v posteljo, popijemo pol kozarca vode in izgovorimo naslednje besede, z očmi, uprtimi navzgor:

“To je vse, kar moram storiti, da bom dobil (a) odgovor na svoje vprašanje.”

Ko se zjutraj prebudimo, popijemo še drugo polovico vode, spet s pogledom, obrnjenim navzgor.

Rešitev se nam razkrije v sanjah, ali pa nas preblisne v tekočem dnevu. To tehniko uporabimo takrat, ko smo v budnem stanju že storili vse, da bi težavni zaplet rešili, pa nam to ni uspelo.

Marjetka Jeršek, Čari pisav

Pripisano

Kako deluje in zakaj je ta tehnika učinkovita?

Mnogi vedo, saj je tudi znanstveno dokazano, da ima voda spomin oz. sposobnost, da prejme, si zapomni, kodira informacijo in skoznjo lahko vpliva na podzavest človeka. Človeško telo in možgani sta sestavljena iz treh četrtin vode.

Gre za to, da se medtem, ko človek pije z zaprtimi očmi, možganska aktivnost povečuje, možgani poskušajo ugotoviti, kaj ste pravkar spili. Takšna povečana aktivnost odpira poti za učinkovito programiranje.

Navadna voda lahko vpliva ne le na podzavest, ampak tudi na organizem človeka, to so dokazala številna znanstvena raziskovanja, z njeno pomočjo se človeško telo zdravi in pomlajuje.

Za vsak nov problem morate ponoviti tehniko. Še posebej pozitiven učinek ima na težave, povezane z medosebnimi odnosi. Morda ste zdaj še skeptični, a ko boste metodo poskusili, ne boste več. Zapomnite si, vaša podzavest ima odgovor na vsa vaša vprašanja.

Vir: Klik