KRONIKA PP DOMŽALE ZA OBDOBJE OD 14. 5. 2018 DO 20. 5. 2018

  1. 5. 2018

TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU LUKOVICA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču počivališča BS Petrol Lukovica na naslovu Lukovica, Koseskega 1 s poškodovanjem ključavnice vlomil v rezervoar tam parkiranega tovornega vozila in iz njega odtujil cca. 400 litrov dizelskega goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

  1. 5. 2018

VLOM V AVTOMOBIL V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v vozilo in iz njega izvedel tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drugo vozilo. V nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana in bo sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BREZJAH PRI DOBU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v hišo ter gospodarsko poslopje pri hiši ter izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice ter  motorne  žage  Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V GARAŽO V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi okno vlomil v garažo in iz nje izvršil  tatvino  traktorske  vrtne  kosilnice znamke Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ŽELODNIKU

Policisti  PP  Domžale  so imeli v Želodniku v postopku voznico začetnico osebnega avtomobila, ki je v naselju prekoračila hitrost za 37 km/h nad dovoljeno  hitrostjo.  Voznici je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

  1. 5. 2018

PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu v NLB banki v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponaredil bankovec za 20 EUR in ga unovčil v gostinskem lokalu. Policisti so proti Zapisniku zasegli navedeni bankovec, ki ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil.

VLOM V KOLESARNICO V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico pri hiši v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata kolesarnice in iz nje izvršil tatvino sivega moškega treking kolesa znamke Valy in črnega ženskega treking kolesa znamke Univega. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS ROPA NA RODICI

Policisti   PP Domžale so bili obveščeni o poskusu ropa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da sta na ŽP na Rodici do mladoletnika pristopila dva mlajša neznanca in od njega zahtevala denar. Ker denarja nista dobila, sta ga pretepla, zaradi česar je iskal zdravniško pomoč v ZD Domžale ter kasneje v KC LJ. Za obema storilcema policisti še poizvedujejo in bodo po izsleditvi zoper oba podali kazenska ovadbo na pristojno sodišče.

  1. 5. 2018

TATVINA KOLES Z DVEH AVTOMOBILOV V ZABORŠTU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles z dveh avtomobilov v Zaborštu.  Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec preplezal žičnato ograjo  podjetja  ter tako prišel na parkirišče, kjer je z dveh avtomobilov demontiral  vseh  osem platišč s pnevmatikami in jih odnesel neznano kam. Z opisanim  dejanjem  je  neznani  storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

  1. 5. 2018

TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah na Breznikovi cesti, odtujil  tam  parkirano  žensko  kolo  znamke  Woodsun, Velo de ville, črne barve, NN  številk  okvirja. Z  opisanim  dejanjem  je  neznani  storilec oškodoval   lastnika  za okoli 160  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU

Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Mengšu  v  postopku  voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku  je  bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

  1. 5. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RAČNEM VRHU

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v hišo v Račnem vrhu. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi dvoja vrata  stanovanjske  hiše  in tako prišel v notranjost, katero je skrbno pregledal in iz nje odtujil  nakit.  Z  opisanim dejanjem je  neznani  storilec lastnika oškodoval  za  okoli  8.000  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU

Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Homcu. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec  na  vzvod  vlomil  v  hišo, katero je sicer pregledal, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

  1. 5. 2018

TATVINA  KOLESA  IN  NEREGISTRIRANEGA KOLESA Z MOTORJEM V NOŽICAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa in neregistriranega kolesa z motorjem v Nožicah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča  stanovanjske hiše odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Scott, črno  sive  barve  in  neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio, modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi balkonska vrata, vlomil v stanovanjsko hišo, nato pa iz njene notranjosti odtujil več kosov zlatnine, signalno pištolo in bakreno škatlo za zlatnino. Z opisanim dejanjem  je  neznani  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  4.000 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik po pooblastilu komandirja Policijske postaje Domžale

Igor Kovač

pomočnik komandirja PP

policijski inšpektor specialist I