KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE


ZA OBDOBJE OD 4. 12. 2017 DO 10. 12. 2017

4. 12. 2017

TATVINA DVEH KOLES IN KOSILNIC V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil na neograjeno dvorišče stanovanjske hiše in odtujil (po domače = ukradel) dve odklenjeni moški gorski kolesi znamke Author, tipa Grand, bele barve, letnik 2012, serijskih številk WN2L05133 in WN2L05245,

Fotografija je zgolj simbolična.

vrtno kosilnico znamke Alpina in kosilnico na nitko neznane znamke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 900 EUR. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 12. 2017

VLOM V TOVORNO VOZILO 

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na Viru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na Viru pristopil do parkiranega tovornega avtomobila znamke Renault. Tam je vstopil na tovorni del parkiranega tovornega vozila, kjer je nameščena kovinska škatla. S primernim (še neznanim) orodjem je na kovinski škatli z odstranjevanjem dveh ključavnic obešank vlomil v opisano škatlo in iz nje
odtujil oz. ukradel več kosov gradbenega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za
okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

DRZNA TATVINA DENARNICE NA AVTOBUSU 

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnice v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na avtobusu, kateri je vozil na relaciji Domžale – Ljubljana, v bližini naslova Domžale, Ljubljanska 70, izkoristil gnečo in državljanki Ukrajine iz torbice odtujil (bolje ukradel) denarnico, iz blaga, črne barve. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 70 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je tujka, to je državljanka Ukrajine kršila določila Zakona o prijavi prebivališča, zaradi česar bo zoper tujko napisan predlog pristojnemu organu.

6. 12. 2017

VLOM V TRGOVINO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata trgovine in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti o tem kaznivem dejanju nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA DENARNICE IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice iz osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah iz parkiranega in odklenjenega OA, znamke opel kadet, odtujil /ukradel manjšo denarnico. S kaznivim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 120 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 12. 2017

PROMETNA NESREČA 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da se je v Mengšu pripetila
prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno, je bilo, da je do
nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice, ki se je v
nesreči lahko telesno poškodovala. Prav tako je bilo ugotovljeno, da drugi
udeleženec v nesreči vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Obema
udeležencema je bil izdan plačilni nalog.

ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC

Policisti PP Domžale so obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje denarja,
pri čemer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v neznanih časovnih
in krajevnih okoliščinah ponaredil bankovec za 50 EUR in ga v trgovini
vnovčil kot pravega. Policisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem koristnih obvestil.

Fotografija je zgolj simbolična.

8. 12. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 200 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 

Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,70 mg/l).

Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

VLOM V STANOVANSKO HIŠO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krašnji. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec vseeno lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti še vedno zbirajo informacije, ki bi jih privedle do storilca kaznivega dejanja.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti PP Domžale so imeli tega dne v postopku štiri mlajše osebe, ki so jim zasegli manjšo količino prepovedane droge. Droga jim je bila zasežena in poslana v analizo. Zoper vse štiri kršitelje sledi ustrezen ukrep.

9. 12. 2017

VLOM V STANOVANSKO HIŠO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi terasna vrata prišel v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost in iz hiše odtujil (našel in ukradel) gotovino ter več kosov različne zlatnine. Z opisanim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 15.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2017

SPET ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,47 mg/l).

Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

VLOMI V TRI MLEKOMATE

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v dva mlekomata v Dragomlju
in o vlomu v en mlekomat v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata mlekomata in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino (beri: ukradel) nekaj gotovine (kovancev). Z opisanimi dejanji je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 850 EUR. Policisti v zvezi opisanim vlomov še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.


Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). Vsled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, da le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale
(telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov [email protected], na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Podpisnik: Igor Kovač, pomočnik komandirja (policijski inšpektor specialist II)
(po pooblastilu komandirja PP Domžale)