Svoboda medijev – mit ali resnica

Vir: Pixabay

Je res, da v Sloveniji medijske svobode ni?

Norosti, ki so jih sprožili nekateri slovenski evropski poslanci s pomočjo novinarjev, še kar ne pojenjajo. Vanje se je, kot smo že poročali, vključila tudi komisarka Vera Jourova.

Pri črnitvi Slovenije in stanja medijev sta predvsem v Evropi aktivni Irena Joveva in Tanja Fajon. Spomin na zavajanje v evropskem parlamentu je še kako živ. Prav tako je okrogla miza, ki jo je gostila Joveva, pripomogla le k temu, da se še bolj očrni Slovenijo in njeno vlado.

Evropa s pomočjo lažnih informacij in predstavitev videnj le tistih, ki delajo vse z razlogom uničenja te vlade in države, sploh nima pravih informacij. Kar nekaj je slovenskih tako imenovanih novinarjev, ki se trudijo uničiti ugled Slovenije in redno pišejo laži in natolcevanja o Sloveniji in o tem, kako v Sloveniji ni medijske svobode.

Včeraj smo na to temo spet lahko poslušali češko komisarko Jourovo, ki izkoristi vsako priložnost, da govori o svobodi medijev. Pravi, da Evropa potrebuje zakon o svobodi medijev za obravnavanje groženj neodvisnim medijem.

Vsekakor pa se strinjamo z njeno navedbo, da bi javni mediji morali služiti vsem državljanom in ne le eni stranki. Žal pa komisarka Jourova ne ve, da ta stranka ni stranka predsednika vlade temveč ravno nasprotno. Gre za stranko SD, tisto stranko, katere evropska poslanka Tanja Fajon, je tudi njena predsednica. To je med drugim izjavila tudi bivša novinarka na RTV, odvetnica Nataša Pirc Musar že leta 2014. Škoda le, da tega ni ponovila na letošnjem nastopu v evropskem parlamentu.

Posnetek zaslona

Ob vsej poplavi člankov v osrednjih medijih, v katerih dnevno beremo o kritiki vlade in vseh ukrepov, se upravičeno lahko vprašamo, o kakšnih grožnjah se v Sloveniji pogovarjamo?

Če kdaj, potem imajo danes mediji vso svobodo pri pisanju in objavljanju vsebin. Je res tvit nekoga, ki zanika napačno navajanje novinarja v članku, grožnja svobodi izražanja? Pri medijski svobodi smo prišli celo tako daleč, da se nikogar veš ne spoštuje, vsak lahko napiše karkoli pod pretvezo svobode govora, ki jo mimogrede v Sloveniji kot pravijo ni, pa čeprav je vsebina žaljiva.