ČRNA KRONIKA POLICIJSKE POSTAJE DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 18. 6. 2018 DO 24. 6. 2018

19. 6. 2018

VLOM V DELIKOMAT V ZABORŠTU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat za kavo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odlomil cilindrično ključavnico in iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 150 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

DRZNA TATVINA NA KOLIČEVEM

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi delno odprto okno na osebnem vozilu odtujil iz torbice denarnico z vsebino. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 6. 2018

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve
kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil žensko denarnico z vsebino, katera je bila odložena pri blagajni. V notranjosti denarnice je storilec našel bančno kartico ter PIN številko, nakar je na bankomatu v Ljubljani opravil dvig gotovine. Z navedenim
dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.6.2018

TATVINA VREČKE Z VSEBINO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrečke z vsebino v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini odtujil odloženo vrečko, v kateri je imela lastnica mobilni telefon , denar, bančno kartico in ostale predmete. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NEDOVOLJENA PROIZVODNJA S PREPOVEDANIMI DROGAMI IN PRIDRŽANJE

Policisti PP Domžale so imeli v postopku občana, katerega so sumili storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Slednjemu so odvzeli prostost in na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo, nakar
je bil v nadaljnji postopek izročen preiskovalnemu sodniku sodišča v Ljubljani, kateri je zoper njega odredil pripor.

22. 6. 2018

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO NA VIRU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil žensko denarnico z vsebino, ki je bila odložena v nakupovalnem vozičku oškodovanke. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 250 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 6. 2018

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja prometne signalizacije trčil v zadnji del kolesa. Voznik kolesa se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Povzročitelju prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa naknadno izdali plačilni nalog.

POSKUS DRZNE TATVINE V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi vhodna vrata vstopil v stanovanjsko hišo, lastnica je slišala odpiranje vhodnih vrat, ko je sedela na terasi hiše. Ko je pogledala v predsobo je videla neznano osebo in ga prepodila is hiše. Neznani storilec je stekel iz hiše neznano kam, pri tem pa ni ničesar odtujil, zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.6.2018

VLOM V DVE STANOVANJSKI HIŠI V ZABORŠTU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v večernih urah skozi vrata v I. nadstropju vlomil v hišo, jo pregledalin iz nje odtujil več predmetov. Ob prihodu v pritličje je storilec sprožil alarm, zaradi česar je iz hiše pobegnil. Storilec je tako oškodoval lastnike za okoli 29.500
EUR. Pri pregledu okolice so policisti ugotovili tudi, da je v istem časovnem obdobju bilo vlomljeno tudi v sosednjo hišo, kjer pa si je storilec hišo znotraj le ogledal, vendar iz nje in vzel ničesar. Kljub temu je lastniku z nasilnim vstopom povzročil za okoli 1.000 EUR gmotne škode.

Podpisnik po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač
pomočnik komandirja PP
policijski inšpektor specialist I