ČRNA KRONIKA POLICIJSKE POSTAJE DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 25. 6. 2018 DO 1. 7. 2018

25. 6. 2018
TATVINA KOLES IZPOD NADSTREŠKA STANOVANJSKE HIŠE 
Policisti PP Domžale so bilo obveščeni o tatvini koles izpod nadstreška stanovanjske hiše v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ograjo ograjenega vrta stanovanjske hiše in si omogočil neoviran vstop na vrt. Tam je nato pristopil do nadstreška stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje ključavnice obešanke, s katero sta bili tam zaklenjeni dve kolesi (moško gorsko kolo Corratec, črne barve in žensko gorsko kolo Cuba, črno zelene barve), nato pa si kolesi protipravno prilastil. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2018
TATVINA KOLES V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bilo obveščeni o tatvini koles izpod nadstreška stanovanjske hiše v Radomljah. Odtujil je tri gorska kolesa, in sicer: Fuji Nevada, svetlo modre barve, Croxer Elite-black, črno rdeče barve in Ghost, rdeče barve. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2018
POSKUS VLOMA V HIŠO V PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v hišo v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v hišo poskušal vlomiti skozi dvoja panoramska vrata, vendar mu to ni uspelo. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 6. 2018
TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA Z MOTORJEM NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa z motorjem na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil odklenjeno električno kolo z motorjem znamke Nicom ESkuter, sive barve. S tem kaznivim dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 300 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila v prometni nesreči samo udeležen, in sicer je z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek, pri čemer se je vozilo preobrnilo na streho. Voznik se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UBKC. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod
vplivom alkohola (0,73 mg/l), zaradi česar mu je bilo vozniško dovoljenje
začasno odvzeto in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno
sodišče.

29. 6. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neznan način prišel v hišo in odtujil gotovino. Z opisanim protipravnim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 30.000 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 6. 2018
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 20 EUR
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da so na banki v Domžalah pri štetju izkupička ene izmed prodajaln odkrili sumljiv bankovec za 20 EUR, za katerega so posumili, da je ponarejen. Sporni bankovec so zasegli in ga poslali v pregled pristojnim službam. Policisti bodo zbirali obvestila in po prejeti analizi obvestili Okrožno državno tožilstvo.

VLOM V POSLOVNE PROSTORE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata vlomil v poslovne prostore, kjer je našel prostostoječi kovinski sef z gotovino. Z opisanim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili 30. 6. 2018 obveščeni, da je bil med 29.6.2018
in 30. 6. 2018 iz parkirišča za SBP-jem v Domžalah odtujen osebni avtomobil Renault Megane, karavan, bele barve, 1.5 dCI, reg. št. LJ85-PJA, letnik 2018. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Naprošamo pa vse, ki bi vozilo kje opazili, da o tem obvestilo policijo na
št. 113.

1. 7. 2018
VLOM V DVE VOZILI V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili 1. 7. 2018 obveščeni o vlomu v dve osebni vozili na parkirišču v Prelogu. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznanec na vozilu razbil steklo vrat in nato iz vozil odtujil vrednejše predmete. Z opisanim kaznivim je neznani storilec enega lastnika oškodoval za okoli 2500 EUR, drugega pa za okoli 200 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik po pooblastilu PP
Igor Kovač
pomočnik komandirja PP
policijski inšpektor specialist I