V prejšnjem tednu smo bili priča protestu v Ljubljani, kjer so protestniki ohromili Celovško cesto in vdrli na ljubljansko severno obvoznico. Tam so jih policisti, brez da bi prišlo do kakšne tragedije, razgnali s posebno enoto in vodnim topom.

 

S tem se protest še ni končal, saj so protestniki odšli nazaj proti mestu in pred stavbo javne televizije RTV. Protest uradno nima organizatorja, a kljub temu se ve, kdo stoji za protestom in skrbi za organizacijo.

Ta teden Zoran Stevanović, ki ne želi prevzeti odgovornosti za organizacijo protestov, poziva s svojo stranko Resni.ca na proteste že jutri, v torek, saj se v Sloveniji jutri odvija vrh EU. Stevanović, ki ima pri svojih protestih podporo v Srbiji in s strani hrvaškega evroposlanca misli, da bo to še okrepilo njegov pohod na državnozborske volitve.

Prejšnji teden, po protestu je poslal vladi novo elektronsko sporočilo:

Na mail se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša in nanj odgovoril. Njegov odgovor objavljamo v celoti:

Sp. g. Stevanović,

danes imamo v slovenskih bolnišnicah 428 bolnikov s Covid19, od tega jih je 123 na intenzivni negi. Najmlajši bolnik je star 27 let. Včeraj je za posledicami te bolezni umrlo še 5 naših sodržavljanov.

Vi trdite, da Covida ni oziroma da ni nevaren in da ukrepi za njegovo zajezitev, kakršne sicer sprejemajo po celem planetu, nepotrebni.

Obstaja preprost način, da “Resnica2 preveri resničnost nevarnosti covida. Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covid oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite.

Kar zadeva grožnje z oviranjem vrha EU v Sloveniji: Večji kraval boste povzročili, bolj bo EU razumela in podprla ukrepe, ki jih bomo izvajali. Ozrite se naokrog in videli boste, da je po celotni EU še kar nekaj vam podobnih, ki izkoriščajo stisko ljudi, ovirajo zdravstvene ukrepe, delajo nerede in trdijo, da je zemlja ploščata. Res pa nikjer drugod osrednji medij iz njih ne delajo herojev. to se dogaja samo v Sloveniji, zato imamo nižjo precepljenost od povprečja v EU in v boju z epidemijo plačujemo višjo ceno.

Kljub temu je bilo doslej v Sloveniji vendarle cepljenih že 1.130.000 ljudi oziroma 63 %odraslega prebivalstva. Številni so bolezen že preboleli, nekateri pa se ne morejo cepiti zaradi posebnega zdravstvenega statusa. Vsi ti skupaj smo talci vas in vam podobnih, ki ste kljub glasnemu razgrajanju v izraziti manjšini in ki sami sebe arogantno proglašate za ljudstvo. V ustavni demokraciji se na ljudstvo lahko sklicuješ toliko, kolikor glasov ti ljudstvo zaupa na volitvah. Vse ostalo je totalitarni protofašistični ali protokomunistični popadek. Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada RS tem pritiskom popustila.

Zaradi Vas in podobnih v Sloveniji nastaja tudi velika gospodarska škoda, posledica so višji stroški za zdravstvo, vse preventivne ukrepe in posledično je manj denarja za plače, pokojnine, vrtce, šole in bolnišnice. Množična zbiranja v vaši organizaciji brez PCT pogoja dodatno širijo virus po celi državi, povzročajo bolezen in smrt. Ravnanje, ki ga povzročate in celo v naprej napovedujete oziroma z njim grozite v tem dopisu, kaže na utemeljen sum kaznivih dejanj, ki jih določajo 177., 297. in 354. čkeni KZ RS. Pristojni organi so dolžni ravnati v skladu z zakonom, sicer sami prevzemajo soodgovornost za posledice, ki jih povzročate-

Janez Janša

Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da kljub temu, da Stevanović ne priznava obstoj virusa in ukrepe, ki jih je vlada v izogib širitve virusa sprejela, je zaprosil za korona pomoč samostojnim podjetnikom in iz državne blagajne poleg plačila prispevkov prejel se slabih 10.000,00 evrov pomoči, natančneje točno 100 evrov manj od navedenega zneska.

Torej na eni strani preko družabnih omrežij in na shodih podpihuje nespoštovanje ukrepov in zavrača cepljenje, ne priznava obstoj virusa oziroma ga enači s svetovno zaroto, na drugi strani pa je na račun tega istega virusa zaprosil za državno pomoč vlado, ki jo želi zrušiti. Ob tem konstantno piše, da gre za upor ljudstva in svobodo. Zdaj je v svoj pohod proti parlamentu vključil tudi očeta prejšnji teden umrle Katje, ob tem pa pozablja vse tiste, ki vsakodnevno umirajo zaradi posledic okužbe.

V kaj pravzaprav verjame Stevanović?

Zakaj in za koga se bori?

Zate? Zame?

Glede na vse zapisano, videno in slišano se bori predvsem zase in za svoj vstop v državno politiko, v državni zbor. Anticepilci in zanikovalci virusa so mu v tem trenutku najboljša vstopna karta, a železo je treba kovati, ko je vroče in to je razlog, da želi odstop vlade takoj, zdaj. V ta svoj pohod proti parlamentu je vključil tudi vidnega petkovega protestnika Zlatana Čordića, ki vsakodnevno piše in objavlja video vsebine s pozivi na proteste.

Kako bo prihodnje leto in če ga bodo podprli, je vprašanje, na katerega Stevanović ne pozna odgovora in ne želi ostati brez plačila za svoje napore.