Že deset dni smo priča pozivom stranke Resni.ca in njenega predsednika Zorana Stevanovića na sobotni protest.

Vsi se še spomnimo protesta, ki je bil organiziran 5. oktobra v Ljubljani. Istočasno se je na na Brdu pri Kranju odvijal vrh EU in Zahodni Balkan. Takrat je policija na protestu aretirala Zlatana Čordića, Stevanović pa je iz protesta odšel in se kasneje predal policiji. Ves čas je trdil, da so sredini protesti spontano dejanje ljudstva in da on z njihovo organizacijo nima nič.

Tokrat pa gre za protest, ki ni organiziran na sredo in spontanost tokrat ne more biti izgovor za organizacijo protesta. Sam javno, preko družbenih omrežij, že deset dni poziva na sobotni protest.

Ob tem uporablja skoraj revolucionarne parole in svoj protest, na katerega vsakodnevno poziva z zapisi in video vsebinami, imenuje Festival svobode in Upor ljudstva:

Dolžni smo priti vsi! To dolgujemo prihodnjim generacijam. ☝️
Naj Telegram zagori od delitev! 🔊🔊🔊 Priborimo si svobodo! 💜

Ob vseh teh 2velikih”besedah in blatenju ne le aktualne oblasti temveč vseh, ki sedijo v hramu demokracije, pa pozablja povedati, da je vse to boj za njegov vstop v politiko. Pozablja na to, da bi bili tudi njegovi kadri politični in da vse to počne ne zaradi ljudstva, temveč iz lastnih apetitov po vladanju.

Zanimalo nas je, če je tokratni protest, za katerega ne more trditi, da organizacija ni v njegovi domeni, uradno prijavljen, kot protest mora biti.

Prav iz tega razloga smo se obrnili na policijo z vprašanjem, če je protest prijavljen in kdo je njegov uradni organizator.

Pravkar smo prejeli odgovor s strani policijskega inšpektorja Tomaža Tomaževiča:

Spoštovani,

Policija  je  seznanjena  z  informacijami o sobotnem neprijavljenem javnem shodu na območju  centra  Ljubljane.  Shod  doslej  ni  bil prijavljen na policijski  postaji  ali upravni enoti,  kot  to  določa  Zakon  o javnih zbiranjih.

Lepo pozdravljeni.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor

Seveda smo takšen odgovor pričakovali že pred prejemom odgovora, pa smo vseeno poslali uradno novinarsko vprašanje. Tokrat bo Stevanović težko našel izgovor z besedami po spontanosti. Jasno je, od kje pozivi in organizacija, in čeprav so ga polna usta spoštovanja zakonov in ustave, le teh sam ne spoštuje.

Čakamo pa trenutek, ko bodo ljudje končno dojeli, da vse velike besede niso zaradi njih, temveč zaradi želje po vladanju, želje po oblasti.