Tudi pri nas postaja cold brew ali hladno varjena kava zelo priljubljena osvežilna pijača. Hladno varjena kava je najbolj osvežilna v ledeni inačici (tudi s kondenziranim mlekom), lahko pa se jo segreje in pije toplo z dodatki po želji. COLD BREW je tudi primernejši za pripravo ledene kave, saj je okus napitka bolj intenziven, ne izgubi prijetne ostrine, četudi dodamo led ali mleko.
Priprava COLD BREW kave
Potrebujete 1/3 skodelice mlete kave (velikost mletja za filter kavo) vašega priljubljenega okusa, ki ji dodate 1.5 skodelice hladne vode in nato razmerje (dobro je začeti z razmerjem 1:4) med kavo in vodo (bolj topla iz pipe) prilagodite po svojem okusu. Grobo zmleto kavo stresete v posodo in ji dodajte vodo. Nato premešajte, da vsa kava pride v stik z vodo, potem pokrijte in pustite kavo, da se na pultu ali v hladilniku namaka vsaj 16 ur (od 12- 24 ur). Po tem času mešanico kave in vode precedite. Pri precejanju lahko uporabite navadno čisto bombažno krpo ali pa uporabite papirnati filter. COLD BREW je pripravljen!
Na zdravje!
K. M.