Podjetje Dobrote z vasi d.o.o. iz Velikega Mlačevega pri Grosupljem, je v soboto 17. marca 2018, odprlo vrata mesnice in trgovine v Klemenčičevi hiši v Šentvidu pri Stični. S to pridobitvijo so krajanom Šentvida, ki so bili kar nekaj časa prikrajšani za nakupovanje v domačem kraju, trgovino spet vrnili.

Otvoritve se je udeležilo veliko število vaščanov, ki niso skrivali navdušenja nad tem, da se jim po nakupih ne bo treba več voziti v oddaljene kraje.

Nad ponovno oživitvijo trgovine je bil zadovoljen tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je skupaj s predstavnico podjetja Sašo Raspet slavnostno prerezal trak.

Kot je povedal Strnad je odprtje nove trgovine z osnovnimi živili pomembna pridobitev tako za krajane Šentvida pri Stični kot ivanško občino, na katero je prejemal številne prošnje po ponovnem odprtju.

 »Naj povem, da je ekipa »Dobrote z vasi« lani zmagala na velikonočnem Ivankinem sejmu v Ivančni Gorici v ocenjevanju suhomesnatih izdelkov. Prepričan sem, da bo tudi kvaliteta trgovine in mesnice na visokem nivoju, na takem kot si Šentvid zasluži. Vsekakor pa trgovina ne more delovati brez kupcev. Če jo hočemo ohraniti, je treba nazaj dobiti tudi nakupovalne navade v domačem kraju«, je zbranim krajanom povedal Strnad in jim zaželel zadovoljstvo ob novi pridobitvi.

Po besedah predstavnice podjetja Dobrote z vasi, je bila želja krajanov tako močna, da so z vztrajnostjo in optimizmom prebrodili vse prepreke, da so danes postali del njihovega vsakdana.

 

»Potrudili se bomo, da vas bomo osrečevali s kvalitetnimi, domačimi, slovenskimi izdelki, raznoliko ponudbo in prijaznim ter srčnim osebjem.«

Za blagoslov je poskrbel šentviški župnik Izidor Grošelj.

Zapisal in fotografiral
Gašper Stopar