ČRNA KRONIKA POLICIJSKE POSTAJE DOMŽALE 

2. 7. 2018

Prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči so bila udeležena tri vozila. Pri tem se je ena izmed udeleženk lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

3. 7. 2018

Trafika je ponoči ostala brez cigaret

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kiosk v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi prodajno okno vlomil v kiosk in iz njega izvršil večjo količino cigaret. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Iz hiše ukradel več kosov nakita in gotovino

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, odprl drsna panoramska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, od koder je odtujil več kosov nakita in gotovino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.300 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 7. 2018

Celo dva zvočnika je ukradel iz gostinskega lokala

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko na vratih in tako prišel v notranjost pisarne in gostinskega lokala. Iz notranjosti gostinskega lokala je iz blagajne vzel 100 EUR gotovine in dva zvočnika, ter si navedeno protipravno prilastil. Z opisanim sta klub in najemnica skupno oškodovana za okoli 600 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Dva neznana moška sta se predstavila kot delavca elektrogospodarstva 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da sta se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljala dva neznana moška v osebnem avtomobilu črne barve. Iz vozila je izstopil sopotnik, ki se je občanki predstavil kot delavec Elektra in jo zvabil na zadnji del posestva, kjer jo je zamotil. Drugi neznani storilec pa je v tem času vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, kjer je na vzvod skozi zaklenjena vrata, vstopil v spalnico, jo pregledal, vendar pa iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim sta neznana storilca lastnika oškodovala za okoli 50 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 7. 2018

Dva nepridiprava, ki sta pobirala kosovne odpadke in strešne zidake

Policisti so med skupnim nadzorom imeli v postopku pet (5) oseb v kombiniranem vozilu, pri čemer je bilo nato z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so osebe pred postopkom policistov izvršile drzno tatvino iz stanovanjske hiše in sicer so se osebe s kombiniranim vozilom pripeljale do stanovanjske hiše. Tam sta iz vozila izstopila dva storilca, pristopila do vhodnih vrat hiše, ter potrkala. Odprla jima je oškodovanka, ki sta jo pod pretvezo, da pobirata kosovne odpadke in strešne zidake, zvabila za stanovanjsko hišo, nato pa jo tam zamotila. Med tem so ostali trije storilci vstopili v stanovanjsko hišo, pregledali njeno notranjost in iz predalov in omare v spalnici odtujili nakit, plačilne kartice in denar v skupni vrednosti 1.500 EUR. Po dejanju so se vsi skupaj odpeljali s kraja. Na podlagi 157/II KZP je bila storilcem odvzeta ne samo prostost, ampak tudi odrejeno pridržanje. Dva izmed storilcev sta bila privedena pred preiskovanega sodnika, ki je zoper njiju odredil pripor.

6. 7. 2018

Skozi balkonska vrata pa v notranjost hiše in akcija

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 7. 2018

Ni mu uspelo vlomiti skozi pritlično okno

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal na vzvod vlomiti skozi pritlično okno, kar pa mu ni uspelo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Soseda ga je prepodila

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno, nakar je bil s strani sosede prepoden, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zaradi sostanovalke je odstopil od kaznivega dejanja

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi pritlično okno, nato pa zaradi prisotnosti stanovalke odstopil od dejanja, ki je tako ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR.

Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8 . 7. 2018

Avto mu je bil zasežen

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Podpisnik:
Dejan Košir
komandir policijske postaje
višji policijski inšpektor II