Šolarjem odvzet zadnji vikend

slika

Čeprav so se počitnice šele pričele, marsikdo že pogleduje, kdaj se bodo končale oziroma, kdaj bo letos prvi šolski dan.

Slaba novica – 1.september letos pade na petek, tako da se bodo počitnice žal končale s četrtkom, 31.8.2023.

Prve, jesenske počitnice, ki jim po starih običajih pravimo tudi krompirjeve počitnice, se bodo začele 30. oktobra in bodo trajale do 3. novembra, zato se bodo morali učenci vrniti v šolo v ponedeljek, 6. novembra. Novoletne počitnice bodo v prihodnjem šolskem letu daljše, trajale bodo od 25. decembra do 2. januarja 2024. V šolske klopi se bodo vrnili v sredo, 3. januarja.

Kdaj na smučanje?

Če želite že sedaj rezervirati zimske počitnice, se boste lahko tisti, z območja gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije ter občin jugozahodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel na smučanje odpravili med 19. in 23. februarjem. Preostali (območje jugozahodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije) pa teden dni za tem, torej od 26. februarja do 1. marca (območje jugozahodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije).

Učenci bodo imeli prosti dan tudi na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, ki bo tokrat na četrtek, ter seveda velikonočni ponedeljek, ki bo prohodnje leto 1. aprila.

3.maj – pouka prost dan

Prvomajske počitnice se bodo začela na dan upora proti okupatorju (27. aprila), ki pa bo tokrat na soboto, trajale pa bodo do 2. maja. A je ministrstvo vsaj 3. maj 2024 določilo kot pouka prost dan, tako da učencem v šolo ne bo treba do ponedeljka.

In če vas je ujezilo to, da so šolarji ostali brez zadnjega počitniškega vikenda … V prihodnjem šolskem letu bodo ostali brez prvega. Podelitev spričeval oziroma zadnji šolski dan bo v prihodnjem šolskem letu v ponedeljek, 24.junija 2024. Sledi državni praznik, nato pa 26. junija začetek poletnih počitnic. Devetošolci pa bodo prihodnje šolsko leto končali 14. junija.