Kaj se je včeraj dogajalo na omrežju Twitter, vedo samo oni. Dejstvo pa je, da so izbrisali brez predhodnih opozoril ali začasne blokade, celo vrsto profilov. Med njimi so izbrisali tudi naš profil PORTAL OS.

Včeraj je omrežje Twitter kot v nekem filmu skoraj sočasno ugasnil ogromno slovenskih profilov. Med večjim stevilom ugasnjenih profilov sta  tudi profila dveh novinarjev Nova24TV, izbisali so profila  Aleksanrdra Ranta in Luko Perša. V tem filmu smo se znašli tudi mi, saj so suspendirali tudi naš twitter profil Portal_OS.

Vsekakor v tem manevru ne gre za prijave profilov, ker je praktično nemogoče, da bi vsi sočasno prejeli prijave za sporno vsebino. Poleg tega si na prijavo najprej opozorjen, dobiš omejitev ali začasno blokado računa.

Tu pa je šlo za organizirano akcijo, kjer nihče ni bil predčasno opozorjen ali dobil začasne omejitve profila, temveč zgolj in samo obvestilo oziroma elektronsko spoločilo, da so  ukinili profil. Obrazložitev njihove akcije si lahko ogledate na fotografiji.

Posnetek zaslona našega sporočila

Pri celotni zgodbi je zanimivo tudi dejstvo, da smo vsi, ki so nam ukinili račun, dobili identična sporočila ob približno enaki uri. Včeraj so ukinili različne profile, od raznih portalov, novinarjev in navadnih, javnosti nepoznanih ljudi, ki niso nikoli širili groženj ali sovraštva.

Seveda smo se kot portal, kot spletni medij, na njhovo odločitev pritožili. Kakšen bo uspeh naše pritožbe, pa žal ne ve nihče.

O razpletu in času, ki ga bo za to dejanje potreboval Twitter, vas bomo vsekakor obveščali.