Osrednja proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti je bila v torek popoldne (26. 12. 2017) dvorani kulturnega doma v Komendi, organiziralo pa jo je Društvo upokojencev Komenda.

Slavnostni govornik je bil  župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, ki je v nagovoru  slovesno in hkrati kritično orisal, ocenil in poudaril pomembnosti in trenutke, ki so jih začrtali, doživljali in doživeli do danes – po odločitvi za samostojnost.

V nadaljevanju po govoru je nastajala prispodoba v jutrišnji pogled doživljanja in vizionarnega razvoja bodočnosti v naši Sloveniji prireditev, ki so jo pripravili člani društev upokojencev Komende, Bukovice-Šinkovega Turna in Cerkelj. Poznani naslov tradicionalne, večletne prireditve je bil tudi tokrat Skupaj se imamo fletno.

Praznično razpoloženje in dogajanje je zaželel v odsotnosti predsednice upokojencev Marije Pirnat predsednik krajevne organizacije za vrednote NOB Filip Železnik.

Mir, zdravje, veselje, srečo, dobro medsebojno sodelovanje in razumevanje v
prihodnjem letu, pa je bila želja župana Stanislava Poglajna. Da je bilo na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti skupaj lepo in fletno, pa so poskrbeli nastopajoči iz  Bukovice-Šinkovega Turna, Cerkelj in Komende.

Z nastopom na koncu je skupaj z mešanim pevskim zborom DU upokojencev Komenda pod vodstvom Ignaca Gorjanca prispevala za lepo slovesnost tudi domačinka in operna pevka Vladka Oršanič.

Bilo je lepo praznično popoldne – Skupaj se imamo fletno.

Tekst in foto: A. Žalar