Samo za dame!

Pozdravljene, drage moje dame
Dovolite mi, da se predstavim. Sem Darja Gornjak Korošec, po izobrazbi sem magistra farmacije.

Kje naj začnem? Morda na fakulteti, kjer sem se srečala z meni najljubšim predmetom, s farmakognozijo, vedo o zdravilnih rastlinah. S tega področja sem naredila tudi diplomsko nalogo. Od tu naprej me je zanimalo področje fitoterapije. Po končanem študiju sem se prvič srečala tudi z aromaterapijo, čeprav najprej le tako, da sem nekaj let gledala knjigo o aromaterapiji, ki mi jo je prijateljica podarila za diplomo.

Naj se vrnem na faks … Tam sem spoznala svojega moža, ki me ves čas podpira pri delu oz. ustvarjanju, tudi pri odločitvi, da sem svojo varno službo v lekarni zamenjala za podjetništvo. Privlačila me je torej fitoterapija, kasneje  aromaterapija in nazadnje še naravna kozmetika.

Z možem imava dva fanta, zadnja članica družine pa se nam je iz Afrike pridružila pred štirimi leti. Zaradi te čudovite temnopolte punčke, ki ima zelo suho kožo in še bolj suhe in posebne lase, sem se začela izobraževati na področju naravne kozmetike, saj sem jo želela negovati le z naravnimi izdelki.

Skozi različne tečaje tako v Sloveniji (Magnolija, Naravni Kotiček) kot v tujini sem se spoznala tudi z izdelki za nego svoje kože. Pri akreditirani šoli Formula Botanica sem pridobila certifikat iz organske anti-age nege kože. Pred tremi leti sem  začela ustvarjati kozmetično linijo zase, za zrelo kožo. Tako je postopoma nastala kozmetična linija, narejena z največjim trudom in ljubeznijo.

Veliko znanja sem pridobila tudi ob prebiranju bloga Moja domača kozmetika, ki ga ustvarja Tončka Mavrič. Ko sem se odločila pokazati kolekcijo svetu, sem jo prosila za pregled formulacij, ki so z njeno pomočjo še boljše.

V času šolanja o aromaterapiji tako v Sloveniji (Aromainštitut) kot v tujini (New York Institute of Aromatic Studies), sem spoznala eterično olje smilja in se vanj zaljubila na prvi vonj. Pri spoznavanju naravne kozmetike pa me je najbolj pritegnilo olje marule – afriško olje s prijetnim oreščkastim vonjem in dobro vpojnostjo.

Tako je bilo kmalu jasno, da bosta eterično olje smilja in rastlinsko olje marula postali rdeča nit moje kolekcije.

Seveda so vključene tudi druge anti-age sestavine. Vsa rastlinska olja, hidrolati, so primerna za potrebe zrele kože in so organske predelave, prav tako so rastlinski ekstrakti in eterična olja prilagojeni potrebam zrele kože.

Naj povem še, od kod ime blagovne znamke Mayarula. V imenu se skriva olje marule ter ime moje punčke Maye.

Kolekcija je nastajala počasi, premišljeno, tudi intuitivno. To niti ni tako nenavadno, saj sem odkrila, da sem se že v preteklih življenjih ukvarjala z zelišči, lepoto …

Tudi sedaj me vleče v to smer; rada bi se usmerila v lepotni tretma za zavestno žensko, ki bi jo maksimalno podprl in tudi sprostil po napornem stresnem dnevu. Med ustvarjanjem svoje kolekcije sem naredila tudi tečaj japonskega cosmo liftinga. Gre za masažo obraza po metodi Lone Sorensen, ki učvrsti obrazne mišice ter omili gube, poleg tega pa sprosti tudi notranje napetosti, kar se odraža v dobrem počutju po terapiji.

Trenutno sem vključena še v študij na Academy of Beauty Nutrition, kjer se izobražujem v smeri pomlajevanja s prehranskega vidika. Tako želim vse skupaj povezati v zaokroženo celoto in v prihodnosti ponuditi ženskam velnes za lepoto in dušo.

Hvala vsem, ki boste preizkusile mojo kozmetiko. Večina sestavin je organskega izvora, kar dokazuje certifikat Organic. Dodatno sem pridobila certifikat CosmEthically Active, ki dokazuje, da gre za aktivno kozmetiko naravnega izvora. Poleg tega je kozmetika tudi veganska, saj sem sama veganka.

Počaščena bom, če vam bodo moji izdelki služili.

Z ljubeznijo,
Darja

https://www.mayarula.si/

Vabljene, cenjene dame, da me obiščete. Za vas si bom vedno vzela svoj čas. Hvala, ker ste me prebrale.