V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.652 klicev. Med 705 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 4 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 11.09 se je na cesti Kamnik–Ločica pri odcepu za Cirkuše, občina Kamnik, pri padcu z motornim kolesom hudo poškodoval motorist. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Helikopter SV v spremstvu ekipe HNMP ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 12.58 se je na kolesarski stezi v bližini Gorenjega Loga, občina Tolmin, na težje dostopnem terenu poškodoval kolesar. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Tolmin, gorski reševalci GRS Tolmin pa so ga prenesli do kraja pristanka helikopterja SV, ki ga je v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 17.59 sta na Tržaški cesti v Logatcu trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi huje poškodovanega motorista.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 69 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 50 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj, 5 ponarejanj denarja, po 3 dejanja nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb ter po 1 ponarejanje listin, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah smo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 254 oseb, 236 na območju PU Novo mesto, 10 na Območju PU Koper in 8 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (72),Afganistana (43) in Maroka (33).

 

Spletno uredništvo