Ravnateljice vrtcev povezane v poslih. Vse predvidene za vodstvo ljubljanskega “mega vrtca”

Komisija za preprečevanje korupcije je pod drobnogled vzela poslovanje  vrtca Galjevica z družbama Prajs, grafično oblikovanje, in Studio DTS – tiskovine in promocijski materiali.

Kot poroča časopis Dnevnik, je namreč lastnik omenjenih podjetji brat ravnateljice tega vrtca Barbare Novinec. Dnevnik ob tem navaja podatke Erarja, da je vrtec Galjevica podjetjema ravnateljičinega brata nakazal več kot 275.000 evrov.

KPK preverjal še dva ljubljanska vrtca

A preiskava KPK se ne tu še ne konča. Obravnavali so namreč tudi poslovanje vrtca s podjetjem Linkfiz Marina Rupnik, s. p., ki je v vrtcih izvajalo jezikovno izobraževanje zaposlenih. Lastnica tega podjetja pa je zaposlena v podjetju ravntaljice Barbare Novinec,  Barbara IP. S podjetjem ravnateljice vrtca Galjevica Barbara IP sta sodelovala še dva ljubljanska vrtca in sicer je ravnateljičinem podjetju vrtec Pedenjped nakazal 204.000 evrov, Trnovo pa 170.000 evrov.

Vse tri ravnateljice predvidene za vodstvo “združenega vrtca”

Komisija za preprečevanje korupcije je, kot še poroča Dnevnik, obravnavala tudi očitek, da je ravnateljica vrtca Barbara Novinec zaposlenim prepovedala podpisovanje peticije, s katero je sindikat izrazil nasprotovanje združitvi 23 ljubljanskih vrtcev v enotni zavod, ki jo je predlagal ljubljanski župan Zoran Janković. Zanimivo pri vsem skupaj pa je, da je Janković že lani napovedal, da kot direktorico prihodnjega zavoda vidi prav  Barbaro Novinec, v vodstvu pa, kot namestnici direktorice, prav ravnateljici vrtca Pedenjped in Trnovo.