Protestiraj proti vladi!

Kako protestirati proti sedanji vladi? Zelo enostavno! Če nisi ravno iz Ljubljane, se usedeš na avtobus npr. na  Viru ali v Domžalah ali v Kamniku in bogve še na kateri avtobusni postaji, pa se pripelješ v Ljubljano. Če pa se odpelješ v Ljubljano z osebnim vozilom, pa te doleti plačilo parkirnine. Če boš seveda pravočasno našel parkirno mesto bodisi na prostem bodisi v prakirni hiši.
Oborožen s pomembnimi rekviziti, ki izražajo tvoje veliko nezadovoljstvo do sedanje oblasti. Vsaka dosedanja oblast ti je šla vedno na jetra. Nikoli ti ni bila pri srcu. Vedno te je nekaj motilo pri njej. Barva, stranka, izjave njihovih liderjev.

Najbrž se sam ne veš. Ko zaslišiš ali prebereš Janez Janša, se ti bolj ali manj stemni pred očmi. Če nisi njegov privrženec. Kot sem, recimo, jaz.
Demokracija in svoboda pomeni zate, da se s kolesom odpelješ pred slovenski parlament, kričiš na vse grlo neka “netvoja”, vsiljena gesla, občutiš maso ljudi, s katerimi se čutiš povezan in nekako srečen. Veseliš se cilja, da boš pomagal spremeniti svet v Sloveniji, če boš s svojim kričanjem pred parlamentom vrgel slovensko vlado, ki ti ni prinesla nič dobrega tudi v času epidemije.

Včasih smo rekli: Gremo na kolo za zdravo telo. Zdaj pa bi marsikdo med vami šel na kolo v Ljubljano, da bi spremenil Slovenijo.

Kako pa si pred “dobo kolesarjenja” spreminjal našo domovino?

Ne bom se podpisal s pravim imenom in priimkom, kajti tudi vidva, “parlamentarna” kolesarka oziroma “parlamentarni”  kolesar, skrivata svojo pravo identiteto. Le zakaj?

Česa se bojita?

X.Y.

Avtorja tega prispevka pozna uredništvo portala.