KRONIKA PP DOMŽALE ZA OBDOBJE OD 7. 8. 2017 DO 13. 8. 2017

7. 8. 2017

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V BRDU PRI IHANU

Policisti  PP  Domžale  so  na Brdu pri Ihanu obravnavali prometno nesrečo, v kateri  je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo  trčila  v  brežino  ob vozišču in se nato z vozilom prevrnila na bok.  Z  reševalnim  vozilom sta bila voznica in sopotnik odpeljana v UB KC Ljubljana,  saj  sta  se  oba  v prometni nesreči lahko telesno oškodovala. Voznici osebnega avtomobila bodo policisti izdali plačilni nalog.

TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V HOMCU

Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Homcu vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil 580 EVROV. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo zbiranjem obvestil.

8. 8. 2017

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU

Policisti  PP  Domžale so v Trzinu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznika kolesa   z  motorjem. Ta se  je  v  prometni  nesreči  lahko  telesno poškodoval. Voznici osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

VLOM V PISARNO V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v pisarno v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo,  da  je neznani storilec v Domžalah vstopil v odprto stavbo,  kjer  je  s  silo  telesa odprl  vrata pisarne. V času njegovega zadrževanja v pisarni ga je zalotila zaposlena,  ki ji je  po  opaženju  dejal,  da nekaj išče, nato pa odšel iz pisarne. V opisanem je nastala materialna škoda za okoli 100 EVROV. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU

Policisti  PP  Domžale so v Mengšu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik tovornega  vozila  zaradi  izsiljevanja  prednosti  trčil v voznico osebnega  avtomobila.  Z reševalnim  vozilom  sta  bila  voznica  osebnega avtomobila  in  njen sopotnik odpeljana v UB KC Ljubljana, saj sta se oba v prometni  nesreči  lahko  telesno  poškodovala. Vozniku tovornega vozila so policisti izdali plačilni nalog.

9. 8. 2017

TATVINA DELOVNEGA STROJA V DEPALI VASI

Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz travnika ob posestvu v Depali  vasi  odtujil (ukradel) delovni stroj tipa Ino Uni 300, rumeno rdeče barve.

Z opisanim  je  neznani  storilec podjetje  oškodoval  za  okoli  2.000 EVROV. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 8. 2017

TATVINA SOLARNEGA PANELA V PODREČJU

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  solarnega panela v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s hidrološke postaje na  Podrečju odtujil tam postavljen solarni panel znamke Towards Excellence, tipa  ET-M53655WW.  Z  opisanim  je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli  400  EVROV.  Policisti  v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU

Policisti  PP  Domžale so v Trzinu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega  avtomobila  zaradi  neupoštevanja  prometne signalizacije trčil  v  voznico osebnega avtomobila. V nesreči se je sopotnica v osebnem avtomobilu  voznice  lahko telesno poškodovala. Vozniku osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V MORAVČAH

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v osebni avtomobil v Moravčah. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta neznana storilca na parkirišču v Moravčah,  na  tam parkiranem osebnem avtomobilu razbila steklo na zadnjih levih  vratih  in  iz vozila ukradla dva nahrbtnika, v katerih je tuja  državljanka  imela  več  tehničnih  predmetov,  osebnih dokumentov in denar.  Z  dejanjem sta lastnico oškodovala za okoli 5.000 EVROV. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo zbiranjem obvestil.

11. 8. 2017

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo  količino prepovedane  droge.  Pri prekrškovnem  organu Policijske postaje  Domžale  bodo  policisti zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

TATVINA MOTORNE ŽAGE IZ DELOVIŠČA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini orodja iz delovišča v Preserjah  pri Radomljah.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec iz delno  ograjenega  delovišča v Preserjah pri Radomljah odtujil motorno žago znamke  Makita, zeleno modre barve.

Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval  za  okoli  500  EVROV.  Policisti  v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2017

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA VIRU

Policisti  PP  Domžale  so na Viru obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica  osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznika osebnega avtomobila. Z reševalnim vozilom je bil voznik osebnega avtomobila odpeljan  v  UB  KC  Ljubljana,  saj se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval. Voznici osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

TATVINA  MOTORNIH ŽAG IZ GOSPODARSKEGA POSLOPJA V VELIKEM JELNIKU

Policisti   PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  motornih  žag  iz gospodarskega  poslopja  v  Velikem  Jelniku.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani  storilec  iz  odklenjenega  gospodarskega poslopja odtujil motorni žagi  znamke Husqvarna, tipa 266 SE, rdeče barve in znamke Hurricane, rdeče barve.  Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EVROV. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOLESA V TRZINU

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa  v  Trzinu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška vrstne hiše v Trzinu  odtujil  tam  parkirano,  zaklenjeno,  žensko  gorsko  kolo  znamke Contesa,  tipa  Tiki,  bele  barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval  za  okoli  250  EVROV.  Policisti  v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI NA VIRU IN REALIZACIJA RAZPISOV ISKANJA

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  prijeti osebi pri tatvini v trgovini  na  Viru.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je varnostnik na parkirišču trgovine  na  Viru  zadržal  osebo,  ki je pred tem v trgovini odtujila večje  število  britvic  za  britje  v  skupni  vrednosti 272,43 EVROV. Zaradi opisanega  bodo  policisti  zoper osebo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.  V postopku z osebo so policisti ugotovili, da je zanjo razpisanih več  ukrepov  iskanj  s  strani sodišč Republike Slovenije. Osebo so policisti privedli na sodišče v Ljubljano. O postopku z osebo pa so  policisti  obvestili  še  ostala  sodišča,  ki so  zanjo razpisala iskanje.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU

Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,14 mg/l). Vozniku je bilo začasno  odvzeto  njegovo  vozniško  dovoljenje,  katerega  bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU

Policisti  PP  Domžale so v Mengšu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik  osebnega  avtomobila  zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ter neprilagojene  hitrosti trčil v drog javne razsvetljave in elektro omarico. V  postopku z voznikom osebnega avtomobila so policisti ugotovili še, da je le  ta  osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Vozniku je bilo  začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, ki ga bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

13. 8. 2017

TATVINA KOLESA V TRZINU

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa  v  Trzinu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z ograjenega igrišča v Trzinu odtujil  tam  parkirano,  odklenjeno,  moško, treking kolo znamke Lombardo, Amahtea  200, črne barve. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za  okoli  350  EVROV.  Policisti  v  zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo zbiranjem obvestil.

POOSTREN NADZOR HITROSTI – SPEED

V času med 21. 8. 2017 in 27. 8. 2017 bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor  hitrosti (SPEED), na celotnem območju Republike Slovenije, katerega namen  je  vplivati  na  vedenja voznikov v vozilih, ter posredno zmanjšati najhujše  posledice  prometnih  nesreč.  Policijska  postaja  Domžale bo na podlagi  analiz,  kjer  prihaja  do kršitev in najhujših posledic prometnih nesreč  na  svojem območju izvajala poostren nadzor na naslednjih cestah in odsekih:  Savska  cesta  v Domžalah, Šaranovičeva cesta na Viru, regionalna cesta  I.  reda  št.  225 na relaciji Mengeš – Kamnik, regionalna cesta II. reda  št.  447  med  Prevojami  in Blagovico, Gorica pri Moravčah, Mengeška cesta  v Trzinu, regionalna cesta II. reda št. 447 med Krtino in Moravčami, glavna  cesta  II.  reda  št. 104 na relaciji Trzin – Depala vas, Slovenska cesta  v  Mengšu,  regionalna  cesta II. reda št. 644 na relaciji Domžale – Kamnik, Homec, Breznikova cesta v Ihanu, Selo pri Ihanu, Bukovčeva cesta na Viru,  Rovska cesta na Rovi, Cesta Radomeljske čete v Radomljah, Prešernova cesta  v  Radomljah,  Zaboršt  pri  Domžalah,  Lokalna  cesta na Količevem, lokalna cesta na Škrjančevem.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja  premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte itd.). Zaradi  navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih  (zaklepanje  vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.). Policisti  policijske  postaje  Domžale  prosimo vse, da v primeru pojava kakršnih koli   posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila  idr.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov [email protected],  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.