V Termah Snovik se je včeraj popoldan utapljala mala deklica. Na dnu bazena jo je opazila obiskovalka, ki jo je takoj dvignila iz vode

Zgodilo se je okrog 17 ure, ko je na dnu bazena obiskovalka opazila utapljajočega se otroka. Prisebna obiskovalka je deklico takoj potegnila iz vode in skupaj z reševalcem začela z nudenjem prve pomoči.

Nekaj po 17 uri so bile tudi urgentne službe obveščene o dogodku v termah. Policija je zapisala, da je v termah na območju Policijske postaje Kamnik na dno bazena potonil otrok, in dodala, da je ena izmed obiskovalk kopališča opazila mlajšo deklico na dnu bazena.

Zapisali so še: “Obiskovalka jo je takoj dvignila iz bazena in ji skupaj z ostalimi prisotnimi nudila prvo pomoč. Otrok je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UKC  Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Po doslej znanih podatkih življenje otroka ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem  vseh  okoliščin  dogodka  o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.”

Za srečen razplet nesrečnega dogodka je zaslužna predvsem prisebnost in hiter odziv obiskovalke term, ki je najverjetneje deklici rešila življenje.

Spletno uredništvo
Naslovna fotografije je simbolična, vir: Pexels