V torek je v Ljubljani na Trgu republike potekal shod za zaščito otrok in družin, ki ga je organiziral Aleš Primc. Po njihovih podatkih se je kljub slabemu vremenu zbralo blizu 10.000 mirnih protestnikov.

V torek 4. oktobra bodo v Državnem zboru poslanke in poslanci glasovali o spremembah Družinskega zakonika. Če bodo poslanke in poslanci sprejeli sporne spremembe Družinskega zakonika, napovedujejo takojšnje zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito družin in otrok.

Podpise (vsaj 2500) bo potrebno zbrati v zelo kratkem času in sicer v samo 7 dneh po sprejemu zakona. Glasovanje v Državnem zboru je predvideno za torek 4. oktobra, kar pomeni, da bodo morali podpise zbrati in v Državni zbor odnesti najkasneje v torek 11. oktobra.

Ob napovedi nadaljnjih dogodkov so se tudi zahvalili vsem za obis protesta. Zapisali so:

Hvala vsem, ki ste včeraj prišli na veliki, do sedaj največji, družinski shod za zaščito materinstva in očetovstva! Okoli 10.000 nas je bilo!

Hvala za čudovito vzdušje, ki ste ga ustvarili.

Hvala za upanje, ki ste ga dali Sloveniji in slovenskim družinam.

Hvala vsem, ki ste osebno vabili na shod.

Hvala vsem, ki ste organizirali prevoze.

Hvala vsem, ki ste molili osebno in v celonočnem bdenju.

Hvala vsem, ki ste darovali svoj finančni prispevek, da smo lahko organizirali Veliki družinski shod in pohod za zaščito otrok in družin.

Hvala organizacijam, gibanjem in skupinam, ki ste podprle veliki družinski shod.

Hvala koordinacijski skupini za odlično organizacijo.

Hvala vsem, ki ste se na shodu odzvali in priskočili na pomoč.

Hvala medijem, ki so svojim bralcem, poslušalcem in gledalcem, posredovali vabilo.

Hvala tudi vsem, ki ste si želeli, pa niste mogli priti. Vsak je dal svoj dragocen prispevek v čudovito celoto večjega spoštovanja in družbenega priznanja materinstva in očetovstva v Sloveniji. Čudovit Velik družinski shod za zaščito otrok in družin je za nami, pred nami so novi izzivi!

Obenem pa vse vabijo na shod, ki se bo odvijal to soboto, 1.10.2022 v Ljubljani. Gre za še en pomemben dogodek – Pohod za življenje 2022. Vabijo vas, da se ga udeležite tudi kot cele družine. Zbrali se bodo ob 9.30 na Prešernovem trgu. Istočasno pa vas prosijo, da prinesete transparente in zastave. Oblecite se živobarvno. To je vsakoletni praznik veselja do življenja. Zaradi lažje organizacije vse prosijo za brezplačno prijavo: Prijava na Pohod za življenje 2022 | Pohod za življenje 2022 (pohodzazivljenje.si)

 

Spletno uredništvo