Ljubljanski  policisti so v obdobju zadnjih dveh tednov obravnavali primere ropov v različnih prodajalnah na območju Most, kjer je osumljenec v vseh primerih zaposlenim  zagrozil  ter od  njih  zahteval  denar,  grožnje pa podkrepil  z  ostrim ali drugim nevarnih predmetom.

Na tak način je izvršil rop  v  eni  izmed  prodajaln in v gostinskem lokalu na Zaloški cesti ter v prodajalni na Povšetovi ulici v Ljubljani.

Policisti  so  z intenzivnim zbiranjem obvestil ter preiskavo ugotovili, da je   kaznivih  dejanj utemeljeno  osumljen  28  letnik,  doma  iz  okolice Ljubljane. Minuli četrtek mu je bila zaradi utemeljenih sumov treh kaznivih dejanj ropa po členu 206/I Kazenskega zakonika (KZ-1), odvzeta prostost.

V  nadaljevanju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je osumljen tudi dveh podobnih kaznivih  dejanj ropa  in  poskusa  ropa  na območju Medvod v začetku tega meseca, ko je v kratkem časovnem obdobju vstopil v prodajalni, ter z ostrim predmetom  v  roki  od  prodajalk zahteval denar. V enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu, v drugem pa je odtujil nekaj drobiža.

Pri  dejanjih  ni  bila  nobena  od  oseb  poškodovana, osumljenec pa si je pridobil skupno več kot 700 evrov protipravne premoženjske koristi.

Osumljenec,  ki  v preteklosti še ni bil obravnavan za tovrstna dejanja, je bil  v  petek s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.