Predstavitev slovenskih vin v Šanghaju uspešna

Trinajst slovenskih vinarjev je pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano uspešno, drugo leto po vrsti, zaključilo predstavitev na sejmu ProWine v Šanghaju. Sejem, ki je trajal tri dni je eden najpomembnejših poslovnih sejmov na področju vinarstva na azijskem trgu.

Na sejmu ProWine v Šanghaju so se na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je bil organiziran v sodelovanju s kitajskimi distributerji in Veleposlaništvom RS v Pekingu, predstavljali Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Marjan Simčič, Ščurek, Ferdinand, Kristančič, Erzetič, Santomas, Vinakoper, Ptujska klet, Radgonske gorice, Marof, Steyer. Sejem je pomemben, ker ga obiščejo izključno ljudje s področja vinarstva.

Razstavni prostor Slovenije na sejmu ProWine

Slovenski vinarji so se na sejmu predstavljali že drugo leto zapored. Poleg sejemske predstavitve sta bili organizirani tudi pokušina vin za 60 ljudi in večerja s pokušino vin. Udeležili so se ju lastniki restavracij vinski strokovnjaki, novinarji, obstoječi in potencialni distributerji ter kupci. Sicer so Kitajci nad slovenskim vinom navdušeni in ga prepoznajo kot zelo kakovostnega. S sejemskimi nastopi, kot je bil ta v Šanghaju, se krepi prepoznavnost in promocija Slovenije tudi kot države