V petek, 28. oktobra 2022, se je v Spominsko knjigo Občine Grosuplje v Mestni knjižnici Grosuplje vpisal predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spyros Capralos, ki  se je ta dan udeležil tudi Slavnostnega odkritja spominskega obeležja olimpioniku Miroslavu Cerarju.

Predsednika Evropskih olimpijskih komitejev Spyrosa Capralosa je pred Mestno knjižnico Grosuplje prijazno sprejel župan dr. Peter Verlič skupaj s svojo soprogo Barbaro in v družbi olimpionika Miroslava Cerarja ter mu izrekel prijetno dobrodošlico v Sloveniji, v občini Grosuplje, kjer s ponosom povemo, da je naš občan tudi Miro Cerar. Olimpionik, legenda, ki je ta dan praznoval svoj 83. rojstni dan, ob svojem osebnem prazniku pa je v Grosupljem, v domačem kraju, na ploščadi pred Športno dvorano Brinje dobil tudi svoje spominsko obeležje. To predstavlja telovadca olimpionika Miroslava Cerarja na konju.

»V veliko čast nam bo, da se vpišete v našo spominsko knjigo,« je župan predsednika Evropskih olimpijskih komitejev Spyrosa Capralosa povabil k vpisu v knjigo, v katero se je ob obisku naše občine vpisalo že veliko velikih osebnosti, kot mu je še povedal župan, pa ima svoje mesto v knjigi tudi olimpionik Miroslav Cerar. Mira smo k vpisu v knjigo povabili po slovesnem odprtju razstave 8 desetletij Miroslava Cerarja, tudi to posvečeno, kot nam že ime pove, njemu, ob praznovanju njegovega 80. rojstnega dneva.

Predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spyros Capralos je v spominski knjigi ob svojem podpisu zapisal:

»Bil je velik atlet in velika osebnost v športu in v družbi.«

Spletno uredništvo
Vir:Občina Grosuplje, zanjo Jana Roštan