Z osebnim vozilom zapeljal na teraso lokala, poškodoval goste in s poškodovanim vozilom iz kraja ušel.

Včeraj zvečer ob 21.17 je na regionalni cesti Kamnik – Ločica, občina Kamnik, osebno vozilo s cestišča zapeljalo na teraso gostinskega lokala. Pri tem je prebilo ograjo, porušilo več miz in klopi ter poškodovalo goste.

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem  Nujne medicinske pomoči Kamnik pri oskrbi gostov in zaščitili kraj dogodka zaradi policijske preiskave.

Voznik je s poškodovanim vozilom pobegnil s kraja dogodka nesreče in z motornimi tekočinami onesnažil cestne odseke Kamnik – Ločica, Kamnik – Stahovica in Stahovica – Črnivec, katere so gasilci in delavci Gorenjske gradbene družbe posuli z vpojnimi sredstvi in očistili.

Tri poškodovane osebe so reševalci  na kraju oskrbeli in jih prepeljali v ljubljanski Klinični center. Gasilci so nudili razsvetljavo kriminalistom za potrebe ogleda kraja nesreče. Nastala je tudi večja gmotna škoda na lokali in opremi.

Policijski inšpektor Tomaž Tomaževič nam glede prometne nesreče zapisal naslednje:

Po do sedaj zbranih obvestilih je 24 letni voznik pripeljal na parkirišče lokala, ter vidno vinjen vstopil v lokal, zaradi česar ga zaposleni niso želeli postreči. Odšel je nazaj v vozilo ter na  parkirišču najprej trčil v parkirano vozilo. Potem je zapeljal na cesto, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in nato zapeljal čez zelenico do miz terase lokala, kjer je sedelo šest oseb in tri od njih lažje poškodoval. Poškodovani so bili s kraja odpeljani v UBKC Ljubljana. Poškodovan je bil tudi inventar lokala. Nato je zapeljal vzvratno in s kraja pobegnil  v smeri Podstudenca. Tam je s poškodovanim vozilom zaradi nepravilnega premika povzročil še eno manjšo prometno nesrečo, kjer je zapeljal s ceste in trčil v obcestni objekt in ga poškodoval.  Vozilo je pustil na kraju, sam pa peš odšel.

Policisti so z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili identiteto osumljenca, ki se je nato sam javil in prišel na kraj prvega dogodka. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Prav tako v primeru druge nesreče vodijo postopek o prekršku.

 

Spletno uredništvo