PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 497 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 144 dogodkov, s področja javnega reda in miru 155 dogodkov in s področja prometne varnosti 157 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 23 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v treh primerih nasilja v družini. Enemu kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnostni so obravnavali 35 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda, 7 nesreč, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih prepisov so zasegli 13 vozil in 4 mopede. Eno osebo so pridržali po ZPrCP.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 66-krat na javnem kraju in 24– krat v zasebnih prostorih, eno osebo so pridržali.

Vlomi v objekte

Policisti so bili obveščeni o 23 vlomih, v šestih primerih je ostalo pri poskusu. V okolici Ljubljane (Grosuplje, Zbilje, Komenda, Radomlje, Kamnik) in Mostah ter Bežigradu so neznanci vlomili v hiše. Odtujili so predvsem nakit in denar.  V Šiški so neznanci vlomili v stanovanje in odtujili denar in prenosni računalnik. V poslovne objekte je bilo vlomljeno v centru mesta, v Šiški in v Cerknici. Neznanci so tako vlomili v trgovino in odtujili oblačila, na območju Šiške so vlomili v skladišče podjetja in iz delovnega stroja odtujili dele. V okolici Cerknice pa so vlomili v trgovino in odtujili denar.  Na območju Bežigrada in okolice pa so vlomili v dve kleti, iz ene so odtujili kolo, iz druge pa traktorsko kosilnico.

7. 7. 2017, nekaj po 11. uri, je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v Mostah, kamor je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata, pregledal notranjost in odtujil denar, nakit, tehnične izdelke in GSM. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

9. 7. 2017, okrog 14.15 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Ivančne Gorice. Neznani storilec je vlomil skozi pritlično okno ter iz notranjosti odtujil nakit in denar. Lastnico je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Vinjeni vozniki

8. 7. 2017 nekaj po polnoči so policisti na izvozu Šentjakob ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bila ugotovljena prisotnost alkohola (0,71 mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana