Vse več ljudi ima težave pri oddaji digitalnih podpisov za referendume, ki so v teku. Eni svojih podpisov sploh ne morejo oddati, spet drugi pa na potrjen podpis čakajo tudi več dni.

Zbiranje podpisov za referendume na predlog največje opozicijske stranke SDS se nadaljuje in je v zaključni fazi. Podpisi se zbirajo do vključno naslednjega torka 4. oktobra 2022.

Kot vemo lahko podpise oddamo na klasičen način s podpisom na upravni enoti. Ob tem je potrebno poudariti, da je potrebno podpisane listine oddati ali na stojnico SDS pred upravnimi enotami, ali pa poslati oziroma dostaviti na naslov stranke.

Svoj podpis pa lahko oddamo tudi v digitalni obliki, kar je zelo enostavno, saj ni potrebno nikamor in tudi overjen podpis upravna enota posreduje predlagatelju zbiranja podpisov za referendum, torej stranki SDS.

Žal pa se pojavlja vse več nezadovoljstva pri oddaji digitalnega podpisa in to ravno v zadnjem tednu zbiranja podpisov. Veliko oseb svojega podpisa ne uspe oddati, več pa je tudi takih, ki na potrditev čakajo celo do 5 dni.

Vir: Twitter

Torej kdor bo še oddal podpise v podporo referendumom je verjetno bolj smiselno, da se v teh zadnjih dneh podpise overi na upravni enoti, ker digitalni podpis šteje šele po potrditvi, ki pa, kot vidimo na zgornjih slikah, lahko traja tudi več dni. Podpis šteje šele po potrditvi, ko je postopek zaključen. Le zakaj?

 

Spletno uredništvo